Timothy Dupont zet de Bingoal-WB-zegeteller op één!

Timothy Dupont sprint in de 2e rit  van de Etoile de Bessèges naar winst! De dag werd geanimeerd door een lange ontsnapping van vijf renners, waaronder onze Ludovic Robeet. Deze bleven voorop tot op 10 kilometer van het einde. De fel bestreden finale eindigde in een enorme sprint die leidde tot de zegevierende Timothy Dupont, die zijn 25e professionele succes tekende in La Calmette.  Hij klimt ook naar de 2e plaats in het algemeen klassement, 2 seconden achter de Fransman Christophe Laporte.

Timothy Dupont. “Ik ben erg blij. Mijn laatste overwinning dateert van juli 2019 in de Tour de Wallonie! De 2e etappe van de Etoile de Bessèges was vanaf de start erg snel. We hadden Ludovic Robeet vooraan, die het geweldig deed. De finale was fel omstreden. Het hele team heeft geweldig werk geleverd en daarom bedank ik graag mijn teamgenoten. In de finale was ik erg goed geplaatst tot de laatste rotonde waar de Nizzolo een gebaar maakte, ik weet niet waarom, maar ik viel bijna. Ik kon echter een goede positie behouden zonder te snel in de wind te komen. Ik heb lang beschut kunnen blijven, wat in mijn voordeel was. Ik wist wanneer ik op het juiste moment aan mijn sprint moest beginnen en het werkte. Mijn ervaring was dus doorslaggevend, ook al weet ik dat een sprint altijd veel geluk met zich meebrengt. Ik ben dubbel blij met deze overwinning na mijn tegenslag op woensdag toen ik werd afgeremd bij de crash in de finale, mijn derailleur werd afgebroken door een renner die me raakte. Ik zit in een positieve spiraal bij Bingoal-WB, mijn nieuwe team. Het team gaf me het volste vertrouwen. Winnen hier in Bessèges geeft mij veel voldoening als ik naar de kwaliteit van de deelnemers kijk. Ik bedank mijn teamgenoten nogmaals voor het geleverde werk. Ik sta klaar om mezelf ten dienste te stellen van onze jongens die klaar zijn om het algemeen klassement te rijden.”

Uitslagen Etoile de Bessèges

(Photo by Nico Vereecken / Photo News)

 

(Photo by Nico Vereecken / Photo News)