Terugkeer in competitie

Na de Binck Bank Tour en de Arctic Race werkt Wallonie-Bruxelles een reeks semiklassiekers in België af. De GP Stad Zottegem is de eerste in het rijtje. Onze renners krijgen in de komende weken dus vele kansen om zich te tonen. Na een lange afwezigheid als gevolg van rugproblemen hervat Franklin Six de competitie in de GP van Zottegem. De jonge Ploegsteertenaar werd begin juli aan de rug geopereerd.

Franklin Six: “Ik sukkelde al met mijn rug sinds een valpartij op de piste in Gent in januari 2014. Er waren spieren geraakt en ik had last van ontstekingen. Begin juli werd ik met succes geopereerd en na een revalidatie en dagelijkse verzorging mocht ik weer op de fiets kruipen. De pijn is verdwenen. Ik heb me voorbereid met trainingen achter de brommer en ik ben blij dat ik in de GP Stad Zottegem in competitie kan terugkeren. Ik wil me gewoon amuseren zonder pijn, ik wil opnieuw plezier beleven aan het wielrennen.”

De GP van Zottegem wordt voor Laurens Huys (Lotto-Soudal U23) trouwens de eerste wedstrijd als stagiair van Wallonie-Bruxelles.

Selectie GP Zottegem