Team work

Wallonie-Bruxelles heeft in de Omloop Het Nieuwsblad een sterke collectieve prestatie geleverd. Tom Wirtgen maakte deel uit van de vroege vlucht die pas na een kleine 150 kilometer gegrepen werd. Lionel Taminiaux en Emils Liepins trokken in de finale mee in de aanval. Wirtgen versnelde nog een laatste keer, toen Baptiste Planckaert in de aanloop naar de laatste hellingen op het voorplan trad.

Tom Wirtgen. “Ik ben heel tevreden over mijn wedstrijd. In mijn eerste Omloop Het Nieuwsblad zat ik in de vroege ontsnapping. Ik ben tot het uiterste gegaan. Voor ik definitief moest lossen, kon ik samen met Baptiste nog eens versnellen. Een heel mooie ervaring!”

Baptiste Planckaert. “We hebben met de hele ploeg een heel sterke wedstrijd gereden. We lieten ons opmerken in de ontsnappingen en dat was ook het doel. Met Tom Wirtgen hadden we een vertegenwoordiger in de kopgroep, een ideaal scenario. In de finale heb ik mijn verantwoordelijkheid genomen. Op een gegeven moment reed ik alleen aan de leiding. Ik zat op mijn limiet en de Muur van Geraardsbergen lag er glad bij. Ik moest voet aan de grond zetten. Ik ben echter heel tevreden over mijn conditie en over de prestatie van de ploeg. Kiezen voor de aanval was de beste tactiek. Hoe dan ook werden we niet uitgenodigd voor Kuurne-Brussel-Kuurne en dat is heel jammer.”

Uitslagen Omloop Het Nieuwsblad