Superploeg in Wallonië

Kevyn Ista begint vol vertrouwen aan het tweede deel van het seizoen. De wegkapitein van Wallonie-Bruxelles neemt zoals gewoonlijk deel aan de GP Cerami en de VOO Ronde van Wallonië. Wallonie-Bruxelles koestert grote ambities in de Waalse wedstrijden.

Kevyn Ista “Ik denk dat de ploeg collectief gezien aan zijn beste seizoen bezig is sinds ik in 2015 bij Wallonie-Bruxelles gekomen ben. Drie jaar geleden beleefden we al een heel goed seizoen met Baptiste Planckaert. Baptiste zette toen heel wat mooie prestaties neer, maar dit jaar hebben we meerdere winnaars. Dat bewijst dat de ploeg sterk is in de breedte. Ik denk bijvoorbeeld aan de prestaties en de overwinningen van Ludovic Robeet en Lionel Taminiaux, twee renners die van WB Development overgekomen zijn. Ons project is een groot succes! Ikzelf was telkens op de afspraak, niet meer als kopman, maar als helper. Ik doe alles wat ik kan om de spurt goed voor te bereiden.”

“Na het BK heb ik twee weken de riem eraf gelegd. Ik heb de draad opgepikt met enkele kermiskoersen. Nu komen de GP Cerami en de TRW eraan. Ik rijd die twee wedstrijden al enkele jaren en die combinatie vormt geen enkel probleem. Het parcours van de Ronde van Wallonië ziet er dit jaar lastiger uit, maar het zijn natuurlijk de renners die de koers maken. Ik verwacht een massaspurt en enkele spurten met een kleine groep. We hebben een homogene ploeg met twee leiders, Eliot Lietaer en Baptiste Planckaert, met een Lionel Taminiaux in topvorm en met heel goede helpers. We komen in Wallonië met een superploeg aan de start. We gaan er helemaal voor, zowel in de GP Cerami als in de TRW.”

Selectie voor de GP Cerami

Selectie voor de Ronde van Wallonië