Streven naar overwinning

Arjen Livijns trad dit jaar toe tot het team Bingoal – Wallonie-Bruxelles. De jonge renner uit Waregem heeft dit seizoen al een aantal geweldige resultaten laten optekenen, met name een prachtige 13e plaats op de Faun-Ardèche Classic. Met de Lillers Grand Prix (Fra) op het programma dit weekend ziet hij opnieuw een grote kans op een goed resultaat.
Arjen Livns. “Toen ik aankwam bij Bingoal – Wallonie-Bruxelles, voelde ik me meteen thuis. Alles ging heel goed direct, zowel qua uitrusting als qua personeel en met de andere renners in het team. Ik kende al een paar renners en staff-leden voordat ik aankwam. De integratie is dus goed verlopen. Zelf ben ik behoorlijk blij met mijn start van het seizoen. De eerste wedstrijden na de winter zijn altijd moeilijk, maar dit jaar ging alles goed. Mijn wintervoorbereiding verliep zeer goed en zonder gezondheidsproblemen. Ik voel dat ik geëvolueerd ben als ik vergelijk met de vorige seizoenen. Verstomd zelf een beetje, vooral in de bergen. Ik heb het gevoel dat ik langer bij de beste kan blijven, dit is dus heel positief voor de rest van het seizoen. Arjen nam al deel aan de Ronde van Murcia, de Clasica Almeria, de Ronde van de Alpes Maritimes en Var, de Ardèche Classic en de Drôme Classic. Ik denk dat we dit weekend echt moeten streven naar overwinning in GP Lillers. Het is geen gemakkelijke race, maar met een team van ons niveau is het mogelijk om de hoogste trede van het podium te bereiken als we samen rijden. Na deze race ga ik naar de Flandrien-klassiekers zoals onder andere de E3-prijs waar ik naar uitkijk omdat deze race in mijn regio plaatsvindt. Dan zal ik de Waalse klassiekers voor mijn rekening nemen, die nieuw voor me zullen zijn. Ik ben nog nooit op deze wedstrijden van start gegaan, maar ik kijk er naar uit om ze te ontdekken. Ik weet nog niet echt welke rol ik zal spelen; het zal een beetje afhangen van de vorm van iedereen in het team, maar ik denk dat het met een renner als Jelle Vanendert als leider mogelijk zal zijn om geweldige dingen te doen. ”