Sprint in het perspectief

Sean De Bie neemt woensdag deel aan de Scheldeprijs in Schoten. Onze renner zal zijn maximum proberen doen voor het team, ook al werd zijn vorm onlangs verstoord door een verkoudheid, dit na de Ronde van Slowakije waar hij goede resultaten behaald heeft (2 podia en 1 top 10). Sean ziet de wedstrijd van aanstaande woensdag eindigen met een sprint.

De laatste wedstrijden. “De laatste wedstrijden, inclusief Gent – Wevelgem, waren niet gemakkelijk voor mij. Ik ben een beetje ziek sinds de Binck Bank Tour. Niets ernstigs, ik ben enkel verkouden. Maar het is echt vervelend omdat het me ervan weerhoudt op mijn best te zijn. Ik was erg goed in Slowakije, maar sindsdien heeft mijn lichaam het moeilijker gehad om te herstellen, vooral omdat het programma aan het einde van het seizoen druk is. Het is dus niet eenvoudig.”

De scheldeprijst. “De kans is groot dat de overwinning wordt beslist in een sprint te Schoten. De route is gewijzigd ten opzichte van de vorige edities. Rond Schoten rijden we rondjes van een kleine 20 kilometer. Er is bijna geen kans op waaiervorming, aangezien er maar een deel van het parcours volledig in de open lucht is. De wedstrijd gaat zeker heel snel worden want het kasseistraatje dat we de andere jaren gebruikten ligt niet meer op het parcours en de finish is na amper 170 kilometer. Het peloton komt dan ook heel fris aan in de finale. Ik weet nog niet wie de sprint gaat doen bij Bingoal-WB, maar ik denk dat er met een team als het onze mogelijkheden zijn om een ​​goed resultaat te behalen.”

De rest van het programma. “Ik ben niet geselecteerd voor de Ronde van Vlaanderen. Ik weet dat mijn huidige conditie niet voldoende is voor deze zeer moeilijke wedstrijd. Ik weet nog niet of ik over een week aan de start van De Panne sta, ik moet het nog bespreken met de ploeg.“

Winter. “Een maand geleden dacht ik dat ik direct na het wegseizoen wat cyclocross wedstrijden ging kunnen rijden. De goesting is er, maar helaas heb ik het gevoel dat mijn lichaam rust nodig heeft. Dus ik denk dat ik wat rust neem voordat ik voor volgend seizoen intensiever ga trainen.”

 

Selectie voor de Scheldeprijs