Spectaculaire Brabantse witte wegen

De renners van Bingoal WB team hebben zaterdag een afspraak met één van de meest spectaculaire wedstrijden op de Belgische kalender, “Dwars door het Hageland”, een natuurgebied in Oost-Brabant. Op het programma 187 kilometer, waarvan 41,6 kilometer over landpaden in aarde en steen. Een zeer technische wedstrijd waarin Laurenz Rex hoopt “de teamkleuren te laten zien”. De 20-jarige renner komt uit Ronde van Vlaams Brabant waar hij zijn goede vorm bevestigde.

“Dwars door het Hageland is een race waar ik echt van geniet. Toen ik op verkenning was met het team, realiseerde ik me dat dit het soort wedstrijden is waar ik echt van geniet en ik hoop dat ik dat zaterdag ook kan laten zien. De regen zal er zeker aanwezig zijn, maar het maakt me niet bang, ik denk zelfs dat het me goed zal doen, zeker door mijn verleden in het mountainbiken.”

 

 

 

De renner van Bingoal-WB Development zal voornamelijk in het Hageland zijn om zijn teamgenoten te helpen, zoals sportief directeur Bob De Cnodder uitlegt: “Het hele team is in goede vorm en erg gemotiveerd. We hebben renners als Lionel Taminiaux en Sean De Bie die al verschillende keren aan deze wedstrijd hebben deelgenomen en die de afgelopen weken verschillende verkenningen hebben gemaakt. Ze zijn in staat om een ​​goed resultaat neer te zetten: daarvoor zullen we vanaf het begin van de race zeer oplettend moeten zijn. Laten we ook hopen dat we niet te veel mechanische problemen hebben. Veel zal afhangen van de weersomstandigheden, want de grond is momenteel erg hard en er wordt regen voorspeld “.

 

Verkenning Hageland (Foto’s)

Verkenning Hageland (Video)