Spaanse zon voor de opening in Vlaanderen

Het seizoen begon met een mindere noot voor Eliot Lietaer, die viel op Franse wegen tijdens de ster de Bessèges. Geraakt op de ribben, werd hij gedwongen de wedstrijd te verlaten en moest hij een paar dagen rust nemen. De man uit regio Kortrijk die een goede wintervoorbereiding heeft gehad, gaat van start in de Ruta Del Sol met ambitie om een resultaat neer te zetten. Als het geluk eindelijk aan zijn zijde is tenminste!  Bingoal-WB trekt met een sterke selectie naar de steile wegen van Andalusië rond de leider van het team: Jelle Vanendert.

Eliot Lietaer. “Het gevoel komt beetje per beetje terug sinds mijn val. Vallen is nooit goed voor het lichaam en voor de moraal, zelfs als de val op zichzelf niet ernstig is. De pijn aan de ribben is stilaan verdwenen en ik voel me steeds beter. Ik vertrok iets eerder dan gepland naar Spanje om iets meer te trainen om het juiste ritme te vinden voor de Ruta del Sol, waar ik hoop een goed algemeen klassement te kunnen maken. De eerste etappe zal al heel moeilijk zijn met een aankomst in het natuurpark Sierra de Grazalema, na de beklimming van Puerto Las Palomas in de finale. Omdat ik de route’s ken van de overige ritten ben ik ervan overtuigd dat ze mij gunstig zijn. Er zullen zich ritten voordoen waar ik hoop in de vroege vlucht te geraken en die tot het einde uit te doen. Na de Ruta Del Sol sta ik aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad.  De opening in België isnieuw voor mij zijn omdat ik meestal meer gericht ben op het Waalse klassiekersprogramma. Maar ik woon in de regio van de Vlaamse ardennen en ik denk dat Vlaanderen ook bij mij kan passen.  Mijn algemene doel voor het seizoen is om goede resultaten te behalen in etappekoersen, die beter zijn voor mij dan dagkoersen.”

Selectie Ruta del Sol