Sean De Bie op zoek naar ritme

Sean De Bie, zestigste in Parijs-Troyes, komt langzaamaan weer overeind na zijn linkerknieblessure. De man uit Herentals diende in januari noodgedwongen even de strijd te staken maar komt stilaan weer op gang.  Hij zal aan de start staan van Nokere Koerse om weer een stap voorwaarts te zetten in zijn zoektocht naar het juiste ritme.

Sean De Bie. “Ik had afgelopen januari last van een peesontsteking in mijn patellapees en moest in de voorbereidingsfase van het seizoen wat rustiger aan doen, ongeveer 3 weken zonder zware training. Ik hernam in de Omloop Het Nieuwsblad maar iets te vroeg denk ik. Paris-Troyes was mijn 2e wedstrijd van het seizoen. Ik voel dat mijn vorm prima is, maar ik mis het competitieve ritme. Ik denk dat ik nog een paar wedstrijden nodig heb om me weer te oriënteren. Mijn knieproblemen zijn grotendeels voorbij. Woensdag zal ik aan de start zijn van Nokere Koerse, een wedstrijd die me goed ligt aangezien ik de start al een 4-tal keer nam. Mijn beste resultaat was een 8e plaats in 2018. Het is een zware wedstrijd waarvan de situatie telkens kan veranderen. De laatste 50 kilometer zijn steeds erg snel. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om nog een stap voorwaarts te zetten. Daarna volgt de Driedaagse Brugge-De Panne op mijn programma. In het verleden heb ik de 3 Daagse van De Panne gereden maar de huidige wedstrijd is helemaal anders. De wind is een alomtegenwoordige acteur. Daarna kan ik me focussen op Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Dit Vlaamse programma moet echter nog worden bevestigd.​”

Selectie voor Nokere Koerse