Scoren in Bretagne

Na de Waalse wedstrijden, de GP Cerami en de Ronde van Wallonië, openen de renners van Wallonie-Bruxelles de maand augustus met de Kreiz Breizh (2.2), waaraan de ploeg voor het eerst deelneemt. De rittenwedstrijd start op 2 augustus met een ploegentijdrit in Ploumagoar. Daarna volgen nog drie ritten in lijn in de regio Kreiz Breizh, in het centrum van Bretagne.

Dimitri Peyskens, in het shirt van de nationale ploeg onlangs zevende in het Tokyo 2020 Test Event, start in de Bretoense rittenwedstrijd als kopman van Wallonie-Bruxelles, dat ook stagiair Luc Wirtgen van WB Development in de selectie opnam. “Ik ken de Kreiz Breizh, want ik heb er al twee keer aan deelgenomen”, vertelt Dimitri Peyskens. “Het is een zware wedstrijd waarin het constant op en af gaat, het is geen meter vlak. Er zitten veel bochten en smalle straten in het parcours en je moet rekening houden met de wind. Dat het een rittenkoers van tweede categorie is, betekent dat er weinig controle zal zijn in het peloton, tenzij een van de drie deelnemende procontinentale ploegen de leiderstrui pakt in de inleidende ploegentijdrit. Die tijdrit moet, zoals het reglement van de organisatie het voorschrijft, met gewone koersfietsen afgewerkt worden.”

Dimitri Peyskens was op 21 juli nog zevende in het Tokyo 2020 Test Event en trekt dus met een goede conditie naar Bretagne. “Ik zat niet in de selectie voor de Ronde van Wallonië. Ik was daarover een beetje ontgoocheld, maar de staf wou me na de wedstrijd in Japan wat laten rusten om zo fris mogelijk aan het tweede deel van het seizoen te kunnen beginnen en ik ben ook helemaal fit. Ik ben heel blij met mijn zevende plaats in Japan. De wedstrijd werd gereden op het parcours van de Olympische wegrit van volgend jaar, met dat verschil dat we een helling minder over moesten. We hebben 185 kilometer afgelegd met een hoogteverschil van 3500 meter en het was warm en nat. Het was dus lastig. Na Japan heb ik een beetje gerust en daarna ben ik weer beginnen te trainen voor de Kreiz Breizh. Ik ben in goede vorm. We maken een kans.” Na Bretagne staan voor Dimitri Peyskens de Arctic Race of Norway, de Druivenkoers in Overijse, de GP Scherens in Leuven en de Brussels Classic op het programma.

Selectie voor de Kreiz Breizh