Richting Bessèges met vertrouwen

Arjen Livyns begon zijn seizoen goed met een 5e plaats in de Grand Prix La Marseillaise, de Franse openingskoers. Het eerste deel van de wedstrijd werd geanimeerd door een ontsnapping van zes renners waarin we Kenny Molly, Morne Van Niekerk, Jon Barrenetxea, Vojtech Repaf, Jens Reynders en Eliot Lietaer in terugvonden. De kopgroep van de dag werd ingenomen door het peloton op 30 kilometer van het einde, in de afdaling naar de Côte des Crêtes, de grootste moeilijkheid van de Franse wedstrijd. Een groep van zo’n 30 renners, waaronder Arjen Livyns, trok zich los van de grote groep en trokken samen naar Marseille om daar de eindsprint te betwisten waarin de Fransman Aurélien Paret-Peintre zegevierde.

Arjen Livyns. “De groep van Kenny Molly werd ingehaald tijdens de afdaling naar Les Crêtes, de belangrijkste klim van GP la Marseillaise. Ik was goed gepositioneerd onderaan de afdaling en kon de aanvallen tijdens de beklimming volgen. We zaten met een vijftiental renners voorop bovenaan aan de top van de Crêtes met oa Wellens, Coquard, Trentin, Herrada … In de laatste kilometers sprong ik in een aanval van 8 renners. Een groep kon terug de aansluiting maken met onze groep, met daarin teamgenoten van Trentin en Coquard die erg hard begonnen te rijden. Uiteindelijk gingen we met een 30-tal richting de meet. De laatste kilometers van de Marseillaise zijn vals plat en dus erg snel. Ik zette mij in het wiel van Coquard om mijn sprint te starten. Ik heb het gevoel dat ik alles uit mijn sprint heb gehaald, maar er waren meer explosieve renners aanwezig dan ik. Ik ben tevreden met mijn resultaat in Marseille. “De ster Bessèges is de volgende wedstrijd op mijn programma, ideaal ter voorbereiding van de eerste klassiekers.”

GP La Marseillaise resultaten