“Redelijk tevreden over 2019”

Baptiste Planckaert finishte als tweede in de Famenne-Ardenne Classic na een lastige wedstrijd die grotendeels in de regen werd afgewerkt. De renner van Wallonie-Bruxelles was best blij met zijn tweede plaats. Enkele dagen later werd hij in Zwevezele Koers opnieuw tweede en met zijn achtste plaats in de Memorial Van Steenbergen stelde hij zijn eindzege in de Bingoal Cycling Cup veilig.  Hij blikt ook redelijk tevreden terug op zijn seizoen.

Baptiste Planckaert. “In het begin had ik geen goede benen, maar naarmate de wedstrijd vorderde, voelde ik me steeds beter. In de finale schoof ik mee in de goede ontsnapping en we bleven het peloton voor. Alleen in een spurt maakte ik een kans, maar Dimitri Claeys demarreerde op 800 meter van de streep en ik kon hem niet volgen, want ik zat al een tijdje op de limiet. Het is een beetje jammer om als tweede te eindigen van een tot drie renners uitgedunde kopgroep. Toch ben ik tevreden, ook al had ik op meer gehoopt. Ik ben ook heel blij dat ik dankzij mijn achtste plaats in de Memorial Van Steenbergen mijn leiderstrui in de Bingoal Cycling Cup heb kunnen behouden en dus eindwinnaar geworden ben.”

“Ik ben redelijk tevreden over mijn seizoen en tegelijk zit ik een beetje met gemengde gevoelens. Ik heb begin juni Rondom Keulen gewonnen, maar dat is te weinig. Daarna heb ik hoogtes en laagtes gekend. De laatste keer dat ik me echt sterk gevoeld heb, was in de Binck Bank Tour. Ik dacht dat ik klaar was voor een sterk najaar, maar ik was ziek in de Schaal Sels en sindsdien presteer ik onregelmatig. Soms voel ik me heel goed en daarna plots veel minder goed, zonder enige verklaring. Het is jammer, want ik wou op het einde van het seizoen echt veel betere prestaties neerzetten.”

Uistlag van Famenne-Ardenne Classic