Quentin Venner, 3e neoprof in 2021

Quentin Venner (22) is de 3e renner die de overstap maakt van het U23-team naar het prof-team van Bingoal-WB. De jonge renner uit Waremme bracht twee jaar door in het ontwikkelingsteam, na 2 seizoenen bij de Crabbe-CC Chevigny club. Quentin behaalde ondermeer een 6e plaats in de Ronde van Luik in 2018, een 10e plaats in de ronde van namen en een 19e plaats in de GP des Marbriers in 2019.
In 2020 behaalde hij een 8ste plek in de eerste etappe van de Arden Challenge, 11e in de 1e etappe van de Ronde van Vlaams Brabant.

Quentin Venner. “Ik ben erg blij om de overstap te mogen maken naar de prof-kern van ons Bingoal-WB-team. Voor mij is dit een bewijs van vertrouwen, een bewijs dat mijn werk wordt gewaardeerd door het management van het team. Maar ik ga het niet verbergen, de drang om naar de profs te gaan zat al twee jaar in me. Het seizoen 2020 was niet gemakkelijk, er zijn maar weinig wedstrijden geweest. Maar ik merkte tijdens de training van het team met de profs dat ik de kwaliteiten had om te hogerop te geraken. Onze sport directeur Christophe Detilloux gaf me vertrouwen en het was een grote motivatie om mijn niveau verder te verhogen. Ik denk dat de managementbeslissing niet alleen op 2020 was vastgesteld, maar in zijn geheel. In ieder geval heb ik de afgelopen maanden het beste van mezelf gegeven om het team te helpen.”

Hardrijder. “Ik ben een hardrijder. Ik ben er als de races zwaar zijn. Ik ben geen pure klimmer, noch een pure sprinter. Normaal gezien moet ik nog vooruitgang kunnen boeken. Ik ben vertrokken voor twee jaar op het hoogste niveau.  Ik ben niet ongerust, ik kijk zelfs uit naar 2021, ik kan niet wachten om daar te zijn!”

Foto’s

Uitslagen

Video