Overwinning voor de ploeg

Jens Reynders spurtte zowel in de eerste als de tweede rit van de Triptyque Ardennais naar de overwinning. Hij voert natuurlijk het algemeen klassement aan, maar hij is ook leider in het puntenklassement, het jongerenklassement en hij is uiteraard ook eerste Belg. De teller staat nu op vier overwinningen. Eerder op het seizoen won Jens al de GP Gadenne in Dottignies en de Memorial Scieur-Lambot in Florennes.

Jens Reynders. (etappe 1) “De hellende aankomst in Büllingen lag me goed. Bij het ingaan van de spurt zat ik een beetje ingesloten, maar ik vond een opening en schoot redelijk laat naar voren. Onlangs trok ik met de nationale ploeg op stage naar de Vogezen, maar ik werd ziek en kon niet trainen. De Triptyque Ardennais is de ideale voorbereiding op Parijs-Roubaix U23 op 2 juni. Ik zal ook deelnemen aan de Ronde van België met de nationale ploeg. Het wordt mijn eerste profkoers van het seizoen.”

(etappe 2). “In de tweede rit heeft de ploeg opnieuw een fantastische prestatie geleverd. Iedereen heeft zijn taak voortreffelijk uitgevoerd en ik heb helemaal niets aan mijn ploegmaten moeten vragen. We hebben een ontsnapping van zes renners gecontroleerd. Na de hergroepering vielen Marvin Tasset en Sylvain Moniquet aan. Op drie kilometer van de streep liep alles weer samen. Door mijn ploegmaten werd ik perfect in stelling gebracht en ik kon het afmaken. Ik voelde dat ik moest winnen na alle inspanningen van mijn ploegmaten. De derde rit van de Triptyque is zeker lastiger, maar we kunnen Moniquet en Tasset uitspelen. In Luik-Bastenaken-Luik heb ik zelf bewezen dat ik ook over de hellingen geraak. Ik ben dus bereid om in dienst van de ploeg te rijden.”

Uitslagen van de Triptyque Ardennais