OPSTEKEN HET HOOGSTE NIVEAU

Tom Paquot staat opgesteld voor Tour de Wallonie, een week na zijn goede prestatie in de Ronde van Vlaams Brabant. De 20-jarige Rocourtois nam in de hitte de trui van beste jongere en nam een vijfde plaats in het algemeen klassement. Nu richting “TRW”: de sportieve staff geeft de renner van Bingoal-WB Development de kans om ervaring op te doen binnen het professionele peloton, een logische stap in zijn leerproces.

Vlaams Brabant. “Ik was best tevreden met mezelf omdat ik tijdens mijn voorbereiding vertraging had opgelopen door een val en ik daar aan de start stond met enkele vraagtekens. Sommige ritten gingen niet zoals verwacht, zeker vanwege de hitte, maar over het algemeen ben ik heel tevreden over deze race.”

 

 

TRW. “Hoewel ik het hele parcours nog niet in detail ken, heb ik de etappes al een beetje geanalyseerd. De eerste etappe zal uiteindelijk best gevaarlijk worden met een flinke eindsprint. Normaal gesproken rijden we tijdens de tweede etappe door Namen, een regio die helemaal niet eenvoudig is. Het moeilijkste zal de laatste dag zijn, met de aankomst in Erezée. Mijn ambitie is om mijn teamgenoten te helpen, maar het zal ook een kans zijn om veel bij te leren, vooral op dit niveau.”

De regen. “Ik ben nog een beetje ongerust over de weersomstandigheden omdat het weer zo lang zo goed is geweest en de regen zeker van de partij zal zijn tijdens de TRW. Het zou voor de wedstrijd al een beetje moeten regenen zodat de wegen niet te glad zijn. Het was een beetje door deze omstandigheden dat ik ben gevallen tijdens de laatste rit van de ronde van Vlaams Brabant.”