Op de ingeslagen weg verdergaan

Na een sterke eerste seizoenshelft met als hoogtepunt een zege in la Roue Tourangelle, pikt neoprof Lionel Taminiaux de draad weer op in de Vierdaagse van Duinkerke. Dankzij de zesdaagse Franse rittenkoers moet de Brabander opnieuw een stap vooruit kunnen zetten.

Lionel Taminiaux. “Ik heb een heel goede eerste seizoenshelft achter de rug. Ik heb beter gepresteerd dan ik gehoopt had. Vooral mijn overwinning in la Tourangelle was een verrassing. De hele ploeg zit in een positieve spiraal en we willen op dat elan doorgaan. Ik moet zeggen dat alles uitstekend verloopt voor mij: ik had beslist om in 2018 nog een jaar belofte te blijven en ik beleefde een schitterend seizoen als laatstejaarsbelofte. Daardoor sta ik waar ik nu sta. Het had anders kunnen lopen, maar ik heb het geluk dat alles op het juiste moment in zijn plooi valt. Ik beschouw me nog altijd als een nieuwkomer in de ploeg. Ik kan nog heel veel leren van Ista, Planckaert en Dehaes, niet zozeer over het wedstrijdverloop, maar vooral over het leven als beroepsrenner, wanneer je moet trainen, wanneer je moet rusten. Ik begin met een heel goede conditie aan de Vierdaagse van Duinkerke, want ik heb goed getraind voor deze wedstrijd. De ploeg start met ambitie in deze rittenwedstrijd, waarin vooral de spurters aan hun trekken komen. We zijn heel gemotiveerd. Ik wil bewijzen dat mijn zege in la Tourangelle geen toevalstreffer was, maar ik blijf zeker voor mijn ploegmaten werken. Ik denk dat er renners zijn die in een massaspurt beter hun mannetje staan, maar als men me vraagt er in Duinkerke voor te gaan, dan zal ik er staan. Ik voel me beter op mijn gemak in een spurt met een kleine groep. Als ik dan geen fout maak, maak ik veel kans om te winnen. Als ik met een groepje weg ben, zal ik altijd de spurt afwachten. Ludovic Robeet is een ander type renner. Hij heeft de klasse om in de laatste kilometer aan te vallen en stand te houden. Hij heeft dat bewezen met zijn overwinning in de Coppi e Bartali.”

Na de Vierdaagse van Duinkerke neemt Lionel Taminiaux aan de Baloise Belgium Tour. Voor het BK werkt hij ook nog een reeks Belgische eendagskoersen af.

Selectie voor de Vierdaagse van Duinkerke