Op alle fronten aanwezig

Maxime Vantomme stoomde zich na een tegenvallend voorjaar in de Vierdaagse van Duinkerke klaar voor een reeks interessante wedstrijden in eigen land. Na zijn goede prestatie zondag in Zwevegem kan de West-Vlaming van WB-Aqua Protect-Veranclassic de Baloise Belgium Tour met vertrouwen tegemoet zien.

Maxime Vantomme moest na het voorjaar de knop omdraaien. “Mijn conditie was misschien nog beter dan vorig jaar, maar ik kreeg heel vaak met pech af te rekenen. Nu probeer ik elders goede resultaten neer te zetten”, zegt hij.

Zondag zat het in de GP Marcel Kint in Zwevegem helaas weer niet helemaal mee. “De bedoeling was om voor Kenny Dehaes te werken, maar in de finale tekende hij niet present. Ik zat goed geplaatst voor de spurt, maar ik werd gehinderd door een kleine valpartij in de laatste kilometer. Daardoor behaalde ik uiteindelijk de 17de plaats in plaats van een mooie toptienplaats.” Toch hield hij aan de 1.1-wedstrijd een goed gevoel over. “Ik had het nog geprobeerd op het knikje in de finale en er zat nog snee op. Dat is een goed teken.”

Met de Baloise Belgium Tour staat deze week een belangrijke rittenkoers op het programma. “Als Belgische ploeg kunnen we er veel publiciteit rapen. Er wordt mooi weer voorspeld en dus verwachten we meerdere massaspurten. Daarin trekken we de kaart van Kenny Dehaes. Daarnaast proberen we mee te gaan in ontsnappingen. We willen op alle fronten aanwezig zijn. Wat mijn eigen klassementsambities betreft, zal ik eerst zien hoe ik er na de tijdrit op vrijdag voor sta. Het is ook afwachten of ik zaterdag goede benen heb in de Ardennenrit. Ik sluit niet uit dat ik meeglip in een ontsnapping.”

Selectie Baloise Belgium Tour