Onze stagiairs in de Arctic Race

Na hun eerste wedstrijdkilometers voor WB-Aqua Protect-Veranclassic rijden onze stagiairs Kenny Molly en Tom Wirtgen met de Arctic Race of Norway hun eerste rittenkoers voor het team. De vierdaagse wordt een ontdekkingstocht voor onze ‘trainees’ die in Noorwegen omringd worden door ervaren renners en begeleiders.

Ter herinnering: Tom Wirtgen werd 52ste in de PolyNormande. Kenny Molly hield op zijn beurt een heel goed gevoel over aan het BK voor beloften in Stabroek (16de).

 

 

 

 

 

Kenny Molly. “Ik heb afgelopen zondag in Stabroek een goed BK gereden. Even was ik minder op dreef door de vermoeidheid als gevolg van de Ronde van Wallonië. In de PolyNormande maakte ik geen al te beste beurt. Voor het BK heb ik enkele dagen rust ingelast en dat heeft me deugd gedaan. Ik eindigde als 16de in Stabroek, ik zat in een achtervolgend groepje en ik had nog kracht in de benen. Donderdag start ik voor de tweede keer in de Arctic Race of Norway. Het is een wedstrijd van een heel hoog niveau. Sommige deelnemers hebben de Tour in de benen. Er wordt geen zo’n goed weer voorspeld en dat zal de wedstrijd extra zwaar maken. Maar in het BK heb ik het vertrouwen teruggevonden. Mijn doel is om verder te leren en om mee te springen in een ontsnapping, net zoals ik vorig jaar tijdens de laatste etappe gedaan heb, toen ik voor het eerst stagiair was bij de profs. Uiteraard zal ik in dienst van de ploeg rijden en luisteren naar de richtlijnen van ploegleider Olivier Kaisen.”

Selectie voor de Arctic Race of Norway