Nog overschot

Jens Reynders bezorgde het Development Team van Wallonie Bruxelles zondag de eerste overwinning van het seizoen. In de GP Alfred Gadenne in Dottenijs toonde hij zich in een spurt met twee sneller dan Wesley Vercamst.

Het Wallonie-Bruxelles Development Team nam de wedstrijd onmiddellijk in handen. “Bij de start van de koers hebben we meteen alles op de kant gezet en het peloton laten scheuren”, vertelt Jens Reynders. Tijdens de plaatselijke ronden van de nationale interclubwedstrijd, die door hagelbuien geteisterd werd, ontstond er een kopgroep van zeven renners. Daaruit ontsnapte Jens in de slotronde samen met Wesley Vercamst. In de laatste rechte lijn liet Jens zijn medevluchter ver achter zich. “Het ging nog heel goed. Er zat nog wat op”, lacht de 20-jarige Limburger, die woensdag ook al 9de was in Wanzeel Koerse.

Jens is ervan overtuigd dat het Wallonie-Bruxelles Development Team vertrokken is voor een goed seizoen. “Ik denk dat we een heel sterke ploeg hebben en dat we nog veel mooie dingen zullen laten zien dit seizoen.” Op 31 maart neemt Jens met de nationale ploeg deel aan Gent-Wevelgem/Kattekoers, de eerste Nations’ Cupwedstrijd van het seizoen.

Uitslagen GP Gadenne