“Wij mikken op ereplaatsen in de Var”

Floris DeTier keert terug naar Zuid-Frankrijk met de Classic du Var (16/02) en de Tour des Alpes Maritimes (17-18/02) waar hij in 2021 aan deelnam. Onze renner vertrok persoonlijk en collectief tevreden uit de Tour de la Gemeenschap van Valencia waar hij begon aan zijn seizoen 2024. Hij wil een nieuwe stap zetten in de Var en mikken op ereplaatsen. Ons team komt naar Frankrijk met renners uit de Ronde van Antalya (Matthys, Tizza) en de Ronde van Colombia (Van der Beken, Persico) en met leden van het ontwikkelingsteam (Detalle, Verleyen) die meedoen aan de competitie.

Floris DeTier. “Ik ben blij met mijn eerste wedstrijd, de Ronde van de Valenciaanse Gemeenschap, waar ik op een goed niveau presteerde (22e). Ik had een goed gevoel in de hobbels van de verschillende etappes. Ook in Spanje hebben we heel goed groepswerk geleverd. Ik heb sinds Valencia goed gewerkt op training, maar ik beschouw mezelf nog niet in 100% conditie; Ik heb nog steeds concurrentie nodig om verder te komen. De drie dagen racen in de Var zullen mij in staat stellen een nieuwe stap te zetten en ook persoonlijk en met het team te presteren. De opleiding en het profiel passen goed bij mij. We komen met een hele goede groep naar Zuid-Frankrijk die op ereplaatsen zal kunnen mikken. »

  • Na de Var-vluchten zal Floris De Tier deelnemen aan de Ardèche-klassiekers (24/02), de Drôme Classic (25/02) en Trofeo Laigueglia (27/02).

Christophe Detilloux (DS). “De Classic du Var is bijzonder met een aankomst op de Mont Faron die zal glimlachen op een explosieve klimmer. Floris De Tier en Marco Tizza zullen onze troeven zijn. Ik ben ook benieuwd naar het gedrag van Louka Matthys, die een zeer goede start achter de rug heeft in Bessèges en Antalya. De eerste dag van de Tour des Alpes Maritimes biedt een lus van 75 kilometer voordat we de lokale circuits betreden: we kunnen aan de finish een peloton verwachten met, voor ons, een aanwinst als Jens Reynders, die zijn comeback maakt. De tweede etappe is korter maar zwaarder, met twee passen (Eze en Châteauneuf) in de eerste helft; de aankomst in Vence is moeilijk met de opkomst van de Sine (4,2 km aan 4,4%). De Tier en onze mannen van de eerste dag gaan voor het algemeen klassement. »

 

Selectie voor Var-races