Mijn eerste Ronde van Vlaanderen wordt buitengewoon

Luca van Boven blijft vooruitgang boeken in het profpeloton. Onze neoprof (23), die eind januari aan zijn seizoen begon in de GP La Marseillaise, is sindsdien in vorm. Hij nam deel aan de Etoile de Bessèges, de Ronde van Oman, voordat hij aan een lang Vlaanderen-programma begon in de Omloop Het Nieuwsblad die zal uitmonden in de Ronde van Vlaanderen. Luca onderscheidde zich onlangs in de lange ontsnapping uit Gent-Wevelgem en hij is van plan zijn elan voort te zetten tot aan de Ronde van Vlaanderen alvorens over te stappen op de Doubs- en Jura-parcoursen. En Waalse klassiekers?

Ik heb een goede winter gehad, met veel training om mijn uithoudingsvermogen op te bouwen. De twee teamkampen in Spanje waren zeer geslaagd, ik had geen gezondheidsproblemen. Dit alles betekent dat ik op dit moment in een zeer goede conditie verkeer en dat ik races aaneen kan rijgen terwijl ik zeer actief ben.

Luca van Boven. “Mijn start van het seizoen, mijn eerste bij de profs, is goed, met ongeveer twintig races op mijn naam. Ik voel duidelijk het verschil met de categorie hoop waar ik vorig jaar speelde. Vooral in de Ronde van Oman had ik al snel een goed gevoel. Sindsdien ben ik in vorm gebleven en presteer ik nog steeds goed. Ik kon meerijden in de ontsnapping in Gent-Wevelgem tot aan de tweede passage van de Kemmelberg, toen werden we ingehaald. Het weer was erg slecht, maar voorin moesten we vechten om onze voorsprong te behouden en ik voelde de kou niet echt. Ik waardeer extreme omstandigheden, erg koud en zelfs erg heet. Ik ben een go-anywhere hardloper, ik beheer veeleisende parcoursen goed, als een puncher die heuvels passeert die niet al te lang zijn, zoals de Vlaamse hobbels waar ik veel train. Ik eindigde ook als 8e in Luik-Bastenaken-Luik tussen de hoopvolle mensen, maar ik denk dat ik nog moet verbeteren om de Ardense hobbels goed te beheersen. Het maakt deel uit van mijn leren, van mijn vooruitgang. Ik moet ook leren mijn ontsnappingen goed te managen, niet alles te geven, slim te zijn in de groep. »

 

De Ronde van Vlaanderen ontroert me! Ik heb deze race en zijn helden altijd op televisie gevolgd, en nu rijd ik met ze mee, tegen ze zelfs! Ik ga voor het eerst de “Ronde” spelen en mijn doel zal zijn om er vol voor te gaan met het best mogelijke resultaat. Deze eerste ervaring zal buitengewoon zijn. Na de Ronde van Vlaanderen heb ik in principe een week vrij, ik doe niet mee aan Parijs-Roubaix. Ik start weer op de Flèche brabançonne, ik ga verder met de Classic Grand Besançon-Doubs, de Tour du Jura en de Tour du Doubs. Ik zou door kunnen gaan met de Waalse klassiekers, als de vorm er nog is.