“Ik heb vertrouwen in de klassiekers”

Luca van Boven (24) wacht met ongeduld op de opening in België. Onze renner begon zijn seizoen in januari in Frankrijk met de GP la Marseillaise en de Etoile de Bessèges, voordat hij deelnam aan de Ronde van Antalya. Een duik in de Vlaamse bergen en hun kasseien, ter gelegenheid van de traditionele verkenning van de Omloop Het Nieuwsblad, gaf hem alle vertrouwen voor de eerste Vlaamse koers.

Luca van Boven. “We hebben een zeer goede verkenning uitgevoerd van de Omloop Het Nieuwsblad, bijna 170 kilometer met alle essentiële punten van de wedstrijd. Ik heb er echt van genoten, ik heb uitstekende benen om de start van het schooljaar in België aan te pakken. Ik heb mezelf kunnen testen in de bergen en heb een heel positief gevoel bij het Nieuwsblad. Mijn voorbereiding was correct en de GP la Marseillaise, de Etoile de Bessèges en de Tour d'Antalya zorgden ervoor dat ik mijn kracht en intensiteit kon vergroten. Het doel was om in topvorm aan te komen voor de herstart in België. Ik denk dat ik kan zeggen dat mijn seizoen nu echt begint, met het Nieuwsblad waar ik in 2023 voor het eerst speelde; Ik heb veel geleerd van mijn fouten op bepaalde sleutelmomenten. Ik wil er heel graag bij zijn, mijn doel zal zijn om contact te houden met de besten en een heel goed resultaat te behalen, ik voel me daartoe in staat. »

  • Voorlopig programma door Luca van Boven: Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, GP Samyn, GP Criquielion, Classic Loire Atlantique, Cholet, GP E3, A Travers la Flanders, Ronde van Vlaanderen.

Selectie voor de Omloop Het Nieuwsblad