Operatie noodzakelijk voor Alexis Guérin

Onze Franse hardloper Alexis Guerin viel vrijdagochtend op training, in de streek van Pau (Fra). Hij lijdt aan een breuk van het linkersleutelbeen waarvoor volgens de eerste onderzoeken geen operatie nodig is.

“Ik vertrok vrijdagochtend voor een lange trainingsrit die na een uur rijden eindigde toen een dier tegen mijn wielen botste”, legt Alexis Guérin uit. “Ik lijd aan een breuk van het linker sleutelbeen zonder verplaatsing. Ik zou een periode van relatieve rust van acht dagen in acht moeten nemen, zonder te fietsen, terwijl ik actief blijf. Een plotselinge stop natuurlijk, terwijl ik begin juni in zeer goede vorm ben, wat veelbelovend was voor de komende weken. Maar ik blijf zelfverzekerd en gemotiveerd. Ik mik op een terugkeer in het peloton tijdens de Ronde van Oostenrijk (2-6/07). »

-
UPDATE DINSDAG 6/06

Operatie vereist

Alexis Guérin onderging bijkomend onderzoek in het ziekenhuis van Herentals, na zijn val en zijn gebroken linker sleutelbeen tijdens training. Een operatie is noodzakelijk. “Ik lijd aan een dubbele breuk en het is daarom noodzakelijk om in te grijpen”, legt Alexis uit, die woensdagnamiddag geopereerd wordt in Herentals. "Na een beetje rust kan ik snel mijn benen op de fiets draaien en snel aan training denken."