Focus op Bingoal WB-ontwikkeling

Christophe Detilloux, sportdirecteur, maakt de balans op van de laatste wedstrijden van onze jonge U23-renners (pole van Ontwikkeling) ontwikkelen binnen ons team.

Onze hardlopers zitten meestal in hun eerste of tweede jaar als hoopvol. Het doel is vooral om hen te leren hoe ze zichzelf moeten positioneren en vooruitgang kunnen boeken in de categorie. Het resultaat telt natuurlijk altijd, maar voor ons is vooral het leren essentieel, de manier van lopen, trainen, het opvolgen van de instructies, in het bijzonder van de diëtetiek... Met dit in gedachten gaan we vaak onze jongeren uit hun comfortzone halen. Vooruitgaan.

 

Na de grote winning streak van de GP Affligem, begint onze Development-groep aan de Tour des Carpates-Carpathian Couriers Race (Pol), een race gereserveerd voor hoopvolle mensen (2.2U) die zal plaatsvinden van 28 april tot 2 mei. Dan komen Eschborn-Frankfurt U23 op 1 mei, Flèche Ardennaise en Parijs-Roubaix U23 op 7 mei. Een heel mooi programma om onze jongeren te helpen een nieuwe stap te zetten in leren en presteren

“Onze jonge duiven kregen een flinke boost met de overwinning van Luca De Meester op de GP van Affligem. Het is een grote beloning voor hem en voor de groep. Met ons Development-team gaan we nu een interessant programma in.”

 

 

"De Karpaten Tour wordt gereden in ploegen van vijf renners We staan ​​daar met een heel jonge ploeg, met de Melotte, Van Daele, Lowie, Detalle, hoop 1 en 2, en Tom Portsmouth, die in 4de jaar U23 zit: Tom dus een beetje druk om te gaan voor een ritzege en zo laten zien dat hij de kwaliteiten heeft om in de toekomst naar de profs te gaan. De andere renners zijn er om te leren en hun vooruitgang te laten zien in behoorlijk zware en vermoeiende etappes.”

"The Ardense Pijl et Parijs-Roubaix U23 wordt gespeeld op dezelfde dag (7/05). Daar pijl zal heel zwaar worden, op de weg Luik-Bastenaken-Luik, en het peloton van deze 1.2 wedstrijd belooft van hoog niveau te zijn. Een Lucas Jacques moet zich kunnen laten zien. Parijs-Roubaix U23 is de race die we kennen, met zijn geluksfactor: Tom Portsmouth zal met de besten zo ver mogelijk moeten gaan. Onze jongeren zullen moeten overleven, ook al weten we dat de jonge U23's helaas de covid-periode hebben meegemaakt met het afgelasten van wedstrijden.