Van Vlaanderen tot de Ardennen

De campagne kasseiklassiekers in het voorjaar eindigde met Parijs-Roubaix. Ons team “rockt” de Ardennen binnen met de Flèche Brabançonne als opmaat voor de twee Waalse klassiekers, de “Flèche Wallonne” en Luik-Bastenaken-Luik”. Onze directeur Olivier Kaisn, die onze renners naar Brabant brengt, maakt een bemoedigend eerste voorjaarsrapport. Sinds de Omloop Het Nieuwsblad hebben onze renners deelgenomen aan bijna twintig ontsnappingen, wat ons team en onze partners veel zichtbaarheid heeft gegeven.

Oliver Kaizen. “Voor de Vlaamse koersen zijn we tevreden want we waren aanwezig in de meeste ontsnappingen in de grote klassiekers, ik groet alle renners van deze Vlaamse groep. We missen misschien een resultaat achter de favorietengroep, een top 15-20 op een geweldige Flandrienne, maar je moet weten dat het niveau van de vluchten erg hoog is. We noteren ook de 7de plaats van Louis Blouwe in Nokere, de 7de plaats van Matteo Malucelli in de GP Monseré. We hadden niet veel geluk in Parijs-Roubaix met onze drie beschermde renners, Robeet en Van Keirsbulck die van fiets moesten wisselen, Desal die crashte... Voor ons heuvelachtige raceteam, waar we meer op ons sportieve niveau zaten, zijn we ook tevreden: we noteerden met name de overwinning van Alexis Guérin op de Coppi e Bartali waaruit hij als beste klimmer tevoorschijn kwam, de 6e plaats van Rémy Mertz op Per Semper Alfredo. Lennert Teugels heeft een mooie campagne getekend, hij is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. Yohan Meens was ook heel vaak in de aanval net zo goed als Marco Tizza die een zeer goede regelmaat aan de dag legde en een goede overwinning mist om zijn vooruitgang te concretiseren. »

We passeren met de Brabantse Spits resoluut in de Ardennen sectie. Het parcours is veranderd en het wordt steeds zwaarder, vooral in de circuits rond Overijse, drie keer 20 kilometer met vijf beklimmingen. De benen zullen het woord doen.

Selectie voor de Brabantse Pijl