Mijn vooruitgang in contact met de profs

Luca DeMeester is een van de jonge renners van ons ontwikkelingscentrum aan wie ons team de kans wil geven om zo vaak mogelijk te evolueren in ons professionele groep. Dat was al het geval bij de GP La Marseillaise, de Ronde van Drenthe, de GP Samyn en de GP de Denain waar hij deel uitmaakte van de lange kopgroep voordat hij een lekke band moest laten gaan. Na Denain nam onze jonge renner deel aan de Olympia's Tour in Nederland, en, binnen onze profgroep, de Région Pays de la Loire Tour, waar hij als 12e beste jonge renner eindigde, en de Ronde van Sicilië. Luca De Meester markeerde zijn goede start van het seizoen door te winnen in de sprint van de GP Affligem.

kwellen. “In de laatste ronde zaten zes renners in de kopgroep en de ploeg werkte hard om terug te komen in de kopgroep. De sprint was onvermijdelijk. Ik wist dat ik als eerste naar buiten moest in de laatste bocht, op 200 meter, en ik hield vol tot het einde. Een geweldig teamsucces! »

Met de profs. « Ik ben heel blij dat ik me vaak kan ontwikkelen in de professionele kern van het team. Ik weet dat ik zo door zal groeien naar de professionele wereld. Het team vertrouwt me volledig en dat is wederzijds. Ik ben een klassieke renner, maar voel me ook thuis in rittenkoersen van een paar dagen. Het doel bij de profs is niet in de eerste plaats om resultaten te behalen, maar vooral om de leiders te helpen. Maar bij huisarts Affligem kon ik mijn kans grijpen. Ik heb er gebruik van gemaakt en ben er erg blij mee. »

 

Luca is sinds 2019 geëvolueerd bij EFC-L&R-AGS. Hij werd onder meer 7e in de GP de Lilles, 5e van de Ronde van Oost-Vlaanderen, 8e in Parijs-Tours U23 in 2022. “Net als Julien Desmarets, die geen hoop meer heeft (U23), heeft Luca, die ook 23 is, de twee covid-jaren doorstaan”, legt onze sportdirecteur Christophe Detilloux uit. “De twee jonge renners hadden daardoor last van een gebrek aan koersen en konden zich daardoor niet overal uiten. Wij geloven dat hun evolutie nog niet voltooid is. Ze worden dus vaak opgenomen in de pro-groep, wat de sleutel is tot hun vooruitgang. »