13 september 2020 om 8:00 uur - 5: 00 pm

Bingoal Wielerbeker

194 km.

Vertrek/Start. Antwerpen, Kattendijk – Oostkaai, 11.11.

Aankomst/Aankomst. Antwerpen, Kattendijk – Oostkaai, Schengenplein, 15.45 uur.

Onze renners reden zondag mee in de Antwerp Port Epic. 184 kilometer door tal van kasseistroken en grindstroken. Voor de duur van de race. Bij aankomst, Baptiste Planckaert eindigde op een mooie derde plaats na hard werken door het hele team.

Gedurende de hele race was de Bingoal WB erg aanvallend vooraan in de race. De wedstrijd was erg zenuwachtig en er was een van onze renners in bijna elke ontsnapping die zich vormde. Iets meer dan 20 kilometer van de finish ging Baptiste Planckaert er met 2 andere renners (Stan Dewulf en Gianni Vermeersch) vandoor en het gat met het peloton werd alleen maar groter. Het leidende trio streed dus om de overwinning in de sprint en het was Gianni Vermeersch die won.

Baptiste Planckaert, de winnares van de Bingoal Cycling Cup 2019, blikt terug op zijn dag: “Vanaf de start voelde ik me erg goed, maar na zo'n 60 kilometer lekte mijn achterwiel. Gelukkig was het een kleine lekke band, dus ik kon mijn race voortzetten. Als ik was gestopt om van wiel te wisselen, was ik waarschijnlijk nooit meer teruggekomen in het peloton, want het ging erg snel. In de finale waren we met z'n drieën en was mijn achterband behoorlijk leeggelopen door mijn lekke band. Ik denk dat ik met slechts 2 bar over de streep kom. Ik weet niet of ik zonder dat de sprint win, maar het heeft me in ieder geval niet geholpen”.

Er moet ook worden opgemerkt dat het hele team de hele dag goed heeft gewerkt en dat Ludovic Robeet et Sean deBie eindigde respectievelijk vijftiende en zestiende. Lionel Taminiaux moest noodgedwongen stoppen na een mechanisch probleem.