“Dit derde jaar voor hoopvolle mensen is cruciaal”

Noah detaille (20) gaat in 2024 zijn derde jaar in binnen ons Ontwikkelteam (U23). De jonge renner uit de regio Luik, die van meet af aan deel uitmaakte van de profgroep voor de Classic du Var en de Tour des Alpes Maritimes, deed zijn selectie eer aan door actief deel te nemen aan de lange ontsnapping van de 2e etappe van de Var-race. Hij sluit zich aan bij onze profgroep voor de Ardèche en Drôme Classics voordat hij deelneemt aan het U23-raceprogramma.

  • Onder de junioren (bij VC Ardennen). 10e in de Tour du Valromey (Fra), 10e in de Classique des Alpes (Fra), 13e in de Keizer des junioren (Bel), 12e in het nationaal kampioenschap (2021).
  • Onder de hoop. 19e in de Tour des Carpathes (Pol), 20e in de GP van Lillers (Fra), 27e in de Trofeo Piva (Ita)… (2023).

Zijn begin. “Ik begon op 9-jarige leeftijd. Ik heb altijd potentie getoond, er is zeker een gebrek aan resultaat, maar ik heb altijd veel gewerkt aan mijn kwaliteiten als puncher-klimmer. Er zijn moeilijkere tijden, maar je moet ze accepteren, je hebt geen keus als je ver wilt komen. »

2024 in de Var. “Ik had het vertrouwen van de ploeg voor de Classic Var en de Tour des Alpes Maritimes, waaraan ik met de profgroep deelnam. Het was mijn eerste ervaring op dit niveau. Ik wilde laten zien dat ik het vertrouwen van het team waardig was. Het parcours van de 2e etappe van de Alpes Maritimes beviel mij goed, met lange heuvels. Ik kwam uit op de top van de Col d'Eze, we waren met z'n vijven vooraan. Het was mijn eerste ontsnapping tussen de profs! Ik nam mijn diensten, maar maakte wat ritmefouten door soms iets te hard te rijden. Maar ik heb dingen geleerd, dat was het doel! Ik zal proberen dezelfde kansen te benutten in de Klassiekers van de Ardèche en de Drôme, evenals in de Trofeo Laigueglia, waarbij ik te maken krijg met concurrentie op zeer hoog niveau. Mijn leerproces gaat daardoor. »

Cruciaal jaar. “De 3e U23 jaar is essentieel. Er is nog een 4e over, dat is zeker, maar de 3e is een sleutelmoment om te proberen door te stromen naar de profs. Mijn doel is om daar in 2025 te zijn.”

Doelstellingen voor 2024. Luik-Bastenaken-Luik U23, de Ardennenflèche, de Tour de la Mirabelle. Mijn seizoen zal succesvol zijn als ik op zoek ben naar top 10's in dit soort wedstrijden, als ik minstens één overwinning heb behaald, als ik de Giro U23 heb kunnen herbeleven en een goed resultaat heb kunnen behalen..."

(Foto's cycling.actus_)

Ontdek Bingoal WB Ontwikkeling

Selectie Klassiekers Ardèche en Drôme