Café Quicky!

Net zoals in de eerste rit schoof Kenny Molly in de slotrit van de Ronde van Poitou-Charentes mee in een vroege vlucht. Zo verzekerde de 22-jarige neoprof van Wallonie-Bruxelles zich van eindwinst in het tussenspurtklassement. Als kers op de taart kreeg hij de trofee voor de strijdlustigste renner van de Franse vierdaagse.


Kenny Molly.  “Het was echt plezant. Ik stond twee dagen op de tweede plaats in het algemeen klassement, ik droeg drie dagen de jongerentrui, ik heb het tussenspurtklassement gewonnen en ik werd uitgeroepen tot strijdlustigste renner van de hele rittenwedstrijd. Ik stond dus iedere dag op het podium. Uiteraard ben ik heel tevreden.”
“Ik denk dat ik als neoprof al mooie dingen laten zien heb. Ook in Luik-Bastenaken-Luik en de Baloise Belgium Tour zat ik in een lange ontsnapping. Ik rijd graag in de aanval. Een betere start bij de profs had ik niet kunnen wensen. Ik ga stap voor stap, maar iedere maand maak ik progressie. Ik ben blij met wat ik tot nu toe bereikt heb, mede door de ploeg die de jeugd een kans geeft.”
“Het seizoen is trouwens nog niet gedaan. Op 5 september neem ik deel aan de kermiskoers in mijn geboortestad Izegem. Mijn supporterslokaal, Café Quicky, is gelegen in deelgemeente Emelgem. Daarna volgen de Grote Prijs van Fourmies en de Ronde van Slovakije. Hopelijk mag ik op het einde van het seizoen ook nog mee naar de Tour of Taihu Lake in China en de Japan Cup. Ik ben nog heel gemotiveerd en ik voel me nog fris.”