Alessandro Spezialetti nieuwe sportief directeur

Italiaans Alessandro Spezialetti (48) voegt zich bij ons Bingoal-WB-team als sportdirecteur. Geboren in Zwitserland en burger van Pescara (Ita), "Alex" was 16 jaar lang een professionele hardloper. In 2012 beëindigde hij zijn loopbaan bij de Italiaanse ploeg Lampre-ISD. Tot 2022 was hij ploegleider in verschillende ploegen waaronder Androni-Giocattoli. Hij nam onder meer twee keer deel aan de Tour de France, veertien keer de Giro en vijf keer de Vuelta.

Alessandro Spezialetti. “In mijn racecarrière heb ik het vaakst de rol van gregario gespeeld, ik was het type klimmer, erg aanwezig in etappekoersen en in de grote rondes. Ik was toen actief als sportdirecteur in verschillende teams, waaronder Androni-Giocattoli van 2017 tot 2022. Ik ben erg blij en erg gemotiveerd door het project dat Christophe Brandt me aanbood om sportdirecteur te worden bij Bingoal-WB. Vorig jaar hebben we het er al een beetje over gehad. Voor dit seizoen is het zo ver dat ik samen met mijn nieuwe collega Sébastien Demarbaix zal starten in de Tour des Alpes Maritimes et du Var. Het wordt een heel goede start voor mij met de renners en de technische staf, die ik nog moet ontmoeten. Mijn eerste race als DS zou de Trofeo Laigueglia moeten zijn. Ik kan niet wachten om daar te zijn! »

De komst van Alessandro Spezialetti bij Bingoal-WB versterkt nog de Italiaanse wind binnen ons team, ondersteund door haar fietspartners De Rosa, Deda, Berouw, Elite et Ursus. Twee Italiaanse hardlopers hebben zich aangesloten bij Bingoal-WB, Marco Tizza nl 2022 et Matteo Malucelli in 2023. “Ik ken de Italiaanse partners van het team goed: Cristiano De Rosa is een vriend. Ik ken Marco en Matteo ook goed, twee hele goede talenten. "Malu" is een uitstekende hardloper en een goede sprinter, hij had een slecht seizoen in 2022, met slechts 25 races, en de overstap naar Bingoal-WB dit jaar was de beste progressie-optie voor hem; Ik denk dat hij dit seizoen meerdere races kan winnen. Tizza is ook een zeer goede hardloper, een klimmer die nooit stopt met vooruitgang boeken. Dat liet hij zien tijdens de recente Saudi Tour en we kunnen dit jaar op hem rekenen. »