Diep in een groot Vlaams programma

Dorian De Maeght start op 22 maart met Brugge-La Panne in een groot Vlaanderen-programma. Na de kustrace van de World Tour zal hij deelnemen aan de E3 GP (24/03) en Gent-Wevelgem (26/03). En misschien meer! Onze renner, die in 2022 met tal van fysieke problemen kampte, is van plan elke kans die hem wordt geboden aan te grijpen om de verloren tijd in te halen. Zijn valpartij in de finale van de Nokere Koerse, waar hij mikte op de eindsprint, beroofde hem van de GP van Denain. Zijn rugklachten zijn bijna vergeten. En het verlangen is heel groot!

Ik weet dat ik in 2022 niets kon bewijzen en ik neem alles wat me dit jaar wordt aangeboden aan met een glimlach en een heel groot verlangen om het goed te doen. Dat verklaart mijn vooruitgang. Ik heb onze "verkenning" van de kasseien van Roubaix zeer op prijs gesteld, ik voel me daar erg op mijn gemak, ik heb er altijd van genoten. Ik ben zeer waarschijnlijk in Parijs-Roubaix na, wie weet, de Ronde van Vlaanderen.

Dorian De Maeght. “Ik maak duidelijk vorderingen, ik heb een zeer goede start van het seizoen achter de rug, waardoor ik mijn ups en downs in 2022 door fysieke problemen vergeet. Ik stel mezelf systematisch ten dienste van het team, wat ik graag aanvaard als mijn rol. Maar ik heb soms de kans om mijn kaart uit te spelen, wat het geval was op de Nokere Koerse waar ik moest strijden in de eindsprint maar in de laatste kilometers ten val kwam. Duizend keer jammer genoeg want ik zat heel goed achter Milan Menten die derde werd. Ik had zeer goede benen en ik denk dat ik een top 5 had getekend. Het is jammer, maar dat is racen. Ik blokkeerde de volgende ochtend bij het ontbijt mijn rug, een inzinking na mijn val de dag ervoor, en dus moest ik de GP van Denain opgeven. Het probleem is vergeten dankzij het werk van de fysiotherapeut. Ik denk echter niet dat ik 100% zoals Nokere ben, maar ik weet zeker dat alles weer normaal zal zijn met de races die elkaar de komende dagen zullen opvolgen. »

 

Ik zal onze sprinter Matteo Malucelli ten dienste staan ​​in Brugge-De Panne. We zullen er alles aan doen om als team te rijden voor “Malu” die, daar ben ik zeker van, een zeer goed resultaat kan behalen in deze World Tour wedstrijd. Races als E3 en Gent-Wevelgem zullen meer zijn voor Guillaume Van Keirsbulck. Ik zal ook aan zijn zijde staan

Selectie voor Brugge-De Panne