Mooi programma, steile ambities

Na de GP van Pérenchies in Frankrijk wordt met de Grote Prijs Cerami op 26 juli het tweede deel van het seizoen op gang geschoten. Voor WB-Aqua Protect-Veranclassic is de Waalse wedstrijd de eerste van een lange reeks interessante koersen waaronder de VOO Ronde van Wallonië, de Ronde van Portugal, de BinckBank Tour, de Arctic Race en Belgische en Franse eendagskoersen. Ploegleider Thierry Marichal omschrijft de doelen van zijn team tijdens de komende weken. En dat zijn heel belangrijke weken.

Stage. “Heel wat renners van onze ploeg zijn naar Livigno (Ita) op hoogtestage getrokken. Ik denk dat we, net zoals de meeste ploegen, zo’n stage moeten inlassen. In 2017 hebben we al een hoogtestage afgewerkt. Enkele renners plukten in de wedstrijden in juli al de vruchten van het verblijf op grote hoogte. Ik denk dat het vanaf de Ronde van Wallonië weer het geval zal zijn en zeker in augustus, wanneer er zowel in België als in het buitenland heel belangrijke wedstrijden op het programma staan. In de periode na het klassieke voorjaar presteerden we niet goed. We kregen heel wat tegenslag te verwerken en sommige renners die in staat waren om zich in de lente in de kijker te rijden, zat het niet mee. Andere renners kregen kansen, maar hebben die niet gegrepen. We zullen er bij de opmaak van de eindbalans rekening mee houden.”

Terugkeer. De geblesseerde renners maken hun comeback, meer bepaald Dimitri Peyskens en vooral Elio Lietaer. “Voor Dimitri is de spierscheur verleden tijd. Onlangs hebben we trouwens de finale van enkele ritten van de Ronde van Wallonië in groep verkend. Eliot Lietaer was erbij en dat was heel motiverend. Na zijn wervelbreuk in maart heeft hij een lange revalidatie moeten ondergaan, maar nu kan Eliot weer vijf uur aan een stuk fietsen en ik denk dat hij al heel goed rijdt voor iemand die drie maanden aan de kant gestaan heeft. Ik hoop dat hij tijdens de wedstrijden in Italië in september enkele goede resultaten kan neerzetten. Zijn frisheid en zijn goesting om te koersen zullen in zijn voordeel spelen. Hij zal stap voor stap terugkeren in het peloton: we hopen hem al in de Ronde van Portugal te kunnen opstellen.”

TRW. “Het niveau zal in de Ronde van Wallonië heel hoog liggen. We mikken op minstens een eindzege in een van de klassementen. We hopen ook op een ritzege. Ik denk dat er kansen zullen komen. Daarna staan de Ronde van Portugal, de Arctic Race, de BinckBank Tour en de traditionele eendagskoersen in België en Frankrijk op het programma.”

Stagiairs. “Vanaf 1 augustus hebben we drie jonge stagiairs in de rangen: Tom Wirtgen, Lionel Taminiaux en Kenny Molly. Onze kern wordt dus uitgebreid en we zullen onze stagiairs ook laten koersen. Die drie jonge renners hebben al bewezen dat ze iets in hun mars hebben: Taminiaux heeft aan maturiteit gewonnen en hij weet wat het beroep van wielrenner inhoudt. Molly, die ik vorig jaar bij Fortuneo gevolgd heb, is ook sterker geworden en op het EK voor beloften heeft hij een heel mooie 11de plaats behaald. Tom Wirtgen is een sterke hardrijder met een grote progressiemarge. Ze zullen zeker aan de Arctic Race en aan eendagswedstrijden in België en Frankrijk deelnemen.”