Mijn team heeft me geholpen om de WorldTour te bereiken

Donderdag reed Alex Kirsch met de Famenne-Ardenne Classic zijn laatste wedstrijd voor het WK in Innsbruck. Onze Luxemburgse renner betwist het wereldkampioenschap in het shirt van de nationale ploeg. “Ik ben in vorm. Dat heb ik bewezen in de Eurométropole Tour, waar ik in de finale een hoofdrol vertolkte”, zegt Alex Kirsch. “Ik heb me niet speciaal op het WK voorbereid. Ik heb noch het voorbereidingsprogramma, noch het profiel om op zo’n lastig parcours uit te blinken. Luxemburg mag zes renners afvaardigen. We zijn met vijf profs en Tom Wirtgen, die nog belofte is, is onze zesde man. Ons doel is onze kopman Bob Jungels zoveel mogelijk te helpen. Hij zal zo lang mogelijk bijgestaan worden door Ben Gastauer, die de Vuelta in de benen heeft. Mijn taak bestaat erin hen zo goed mogelijk en zo lang mogelijk te ondersteunen. Ik moet bekennen dat het parcours me helemaal niet ligt, maar deelnemen aan een WK is altijd heel speciaal. Het wordt mijn derde WK bij de profs en mijn zevende in totaal.” 

a het WK rijdt Alex Kirsch nog Binche-Chimay-Binche en de Ronde van Turkije, meteen ook zijn laatste wedstrijd voor WB-Aqua Protect-Veranclassic (WVA) voor hij in 2019 naar Trek-Segafredo overstapt. “Mijn ploeg heeft me geholpen om een grote stap vooruit te zetten. Twee jaar geleden heb ik voor Wallonie-Bruxelles gekozen omdat het team me kon helpen om naar de WorldTour door te groeien. Dankzij WVA heb ik met de klassiekers kunnen kennismaken. Ik heb me in die wedstrijden getoond en ik ben een klein palmares beginnen uit te bouwen. Ik bedank de ploeg, het management en de staf. Het enige wat ontbreekt, is een overwinning. Ik heb er vaak net naast gegrepen. Het seizoen is echter nog niet gedaan en ik blijf gemotiveerd tot de laatste wedstrijd.”