Mijn manier van rennen zal veranderen

Na vier seizoenen bij het Belgische World Tour-team, Lotto-Soudal, voegt Rémy Mertz zich weer bij de Bingoal-WB-groep in 2021, waar hij in 2014, 2015 en 2016 bij het U23-team zat.

Rémy Mertz. “De voorbereiding verloopt voorspoedig. Ik eindigde het seizoen 2020 in La Vuelta, laat dus. Het liep niet synchroon met de renners die niet aan de Spaanse wedstrijd deelnamen. Dus hervatte ik iets later terug de training Omdat ik heel weinig vorm had verloren kwam vrij snel terug op het niveau.  Als alles goed gaat, kunnen we eind januari aan ons seizoen beginnen. Ik zou moeten beginnen in GP La Marseillaise en Etoile de Bessèges waar het niveau al heel hoog zal zijn. Ik moet dan doorgaan naar Almeria, Haut-Var, Drôme Classic en Sud-Ardèche. Dit programma bevalt me ​​goed, als alles goed gaat natuurlijk. Ik heb nog nooit een seizoen gekend waarin de openingswedstrijden gemakkelijk waren. Iedereen gaat meteen voluit. Er staat altijd veel op het spel. We trainen om in topconditie te zijn en mijn doel is om het hele seizoen constant te zijn.”

Nieuwe rol. “Mijn rol binnen Bingoal-WB komt vanzelf, zonder druk. Het verschil voor mij met Lotto-Soudal is de rol van teamgenoot, de ontsnappingen controleren zal ik niet meer moeten doen, waardoor ik energie kan besparen en ten dienste stellen van het resultaat. We hebben het echter nog niet gehad over een leiderschapsrol voor mij met het management. Dus ik ga het seizoen met een andere gemoedstoestand beginnen, met meer ervaring. Maar dat betekent niet dat de resultaten gemakkelijk te behalen zijn. Het is echter zeer motiverend, na vier seizoenen zonder echte kansen, om de steun van het team te hebben om voor een resultaat te kunnen gaan. Maar ik zal ook de jongens dienen die sterker zijn dan ik in het team. Ik denk ook dat we de middelen hebben om als team goede resultaten te behalen.”

Programma. “Ik ken de Ardennenklassiekers, maar ik zou het niet erg vinden om in Flandrienne te moeten starten. In Vlaanderen hangt het af van positionering. In de Ardennen draait het allemaal om kracht en vermogen. Bovendien heb ik nog nooit in de Coupe de France gereden en ik denk dat deze races bij mij passen.“

 

Rémy’s prestaties