“Mijn conditie verfijnen in Spanje”

Lionel Taminiaux bereidt zich voor om op de “Vuelta Burgos”. De 75de editie van de Spaanse rittenkoers is de herlancering van het internationale seizoen: deze start op 28 juli vanuit Burgos en eindigt op 1 augustus in de Lagunas de Neila. De meerdaagse wedstrijd kondigt twee finishpunten aan, op 30 juli in Picon Blanco (7,8 km tegen 9,3%) en op 1 augustus in Lagunas de Neila (4,8 km tegen 9,9%).  Lionel wil profiteren van de hardheid van de race om zijn conditie te verfijnen met het oog op de de komende weken. Met name Dwars door het Hageland en de Tour de Wallonie. De Bingoal-WB renner heeft op 5 juli al een goede vorm laten zien tijdens de GP Vermarc waar hij een van de hoofdrolspelers was.

  • Kwestie van vorm. “Ik was in de eerste seizoenshelft niet erg blij met mijn vorm. Ik begon me goed te voelen tijdens de wedstrijden van de maand maart. Het seizoen werd helaas onderbroken door de gezondheidscrisis. Ik heb goed werk verricht tijdens “de lockdwown”. Ik had begin juli geweldige benen bij onze partner Vermarc. We hebben geprofiteerd van verschillende collectieve teamtrainingen, die het algemene niveau hebben verhoogd. De vorm is er dus.”
  • Stage in Welkenraedt. “Het teamkamp half juli in Welkenraedt is heel goed verlopen. Er was een geweldige sfeer met het personeel en alle renners van het team. Hierdoor kon iedereen bij elkaar komen en konden de renners nog een paar procent winnen om de komende weken in goede conditie te zijn.”
  • Burgos. “Ik begin met de Vuelta Burgos. Deze race is zeker een beetje te moeilijk voor mij, maar ik zal de komende weken kunnen werken aan de conditie en dat is het belangrijkste.  Ik hoop zo dicht mogelijk bij mijn beste conditie te zijn bij Dwars door het Hageland en de Tour de Wallonie. Deze twee races liggen binnen mijn bereik en ik zou daar goed moeten kunnen presteren. Ik plande met mijn coach mijn topvorm voor de klassiekers. Het doel is om mezelf te kunnen tonen en het best mogelijke resultaat te behalen.”

Hoofdrolspeler. “Meedoen om te winnen is natuurlijk een permanent doel, maar er zijn veel dingen die nodig zijn om te winnen. Mijn wens is in ieder geval om de beste resultaten te halen door een echte hoofdrolspeler te zijn tijdens de race.”

Selectie voor Vuelta Burgos