Michel Antoine, buschauffeur en verzorger

Inside Bingoal-WB

 

MICHEL ANTOINE  is verzorger bij het Bingoal-WB-team. Hij is een essentieel onderdeel van de structuur als teambuschauffeur. Een vaardigheid die training en een speciale licentie vereist. Maak kennis met een pure, vrolijke en gepassioneerde Luikenaar.

 

Wie is Michel Antoine? “Ik ben verzorger en chauffeur van de Bingoal-Wallonie Bruxelles teambus. Ik was een internationale vrachtwagenchauffeur voordien maar daarnaast was ik ook chauffeur in de Tour de France en de Vuelta waar ik ook werkte als scannertechnicus. Ik reed ook met de UCI “VAR” -bus waar tijdens de race beelden van een tiental camera’s samenkwamen. De commissarissen zien dingen die niet altijd op televisie te zien zijn, zoals bijvoorbeeld slechte gebaren in een sprint.”

Hoe ben je in de wielerwereld terechtgekomen? “Wielrennen is altijd een passie voor mij geweest, ik heb altijd gefietst als amateur. Mijn droom was om lid te worden van een professioneel team en ik hier bij Bingoal-WB een kans gekregen. Een mooie kans die mij in staat stelt mij volledig te ontwikkelen. Ik geef mezelf voluit in dit vak.”

Wat is je beste tijd in het team? “Zonder aarzelen! Mijn beste moment was de overwinning van Ludovic Robeet in 2019 op de Coppi e Bartali. Als er één renner was die het verdiende, was hij. Ludo is een model teamgenoot, hij geeft alles voor het team.”

 

 

 

Hoe vind je ons 2020-team? “Ik denk dat we echt een heel goed team hebben, maar helaas hebben onze renners nog niet veel kunnen tonen, om de redenen die we kennen, het coronavirus, de opsluiting, het stoppen van wedstrijden.” Ik denk dat er veel potentieel is in ons team, met jonge mensen die opkomen en meer ervaren renners die hun ervaring delen. Daarnaast is de sfeer bij het voltallige personeel erg goed en dit is ook belangrijk in een team.”

Een dag van Michel Antoine? “Ik sta vroeg op. Ontbijt, de andere verzorgers helpen bij het voorbereiden van de bevoorrading voor de race van de dag, dat wil zeggen de blikjes, de musettes, de rijstwafels die we de dag ervoor hebben gemaakt sorteren en op de juiste plek plaatsen. Daarna is het richting start. Als de bus eenmaal geparkeerd is, zorg ik voor de renners: ik help ze met het opzetten van hun communicatie en masseer ze nog een laatste keer voordat ze op pad gaan. Na de start rijd ik de bus naar de finish en bereid ik me voor om de renners na de race te verwelkomen: ik eet een broodje voordat ik onder andere hun hersteldrankjes, rijst klaarmaak zodat ze heel snel kunnen eten na aankomst. Vervolgens het werk in het team-hotel: het personeel masseert de renners, we doen de was en we bereiden de maaltijden voor de volgende dag voor. Alsook het schoonmaken en onderhouden van de bus, controleren of er niets ontbreekt en weer in orde brengen voor de volgende dag. En dan slapen …”

 

 

 

 

 

 

Behalve je job? “Ik heb altijd van fietsen gehouden, ik heb het een aantal jaren gedaan en ik oefen nog steeds een beetje. Ik heb ook het geluk een grote tuin te hebben en daarom heb ik tijdens de opsluiting buitenwerk. Ik speel ook voetbal met mijn zoon. Ik heb oprecht een geweldige tijd. Maar ik kan niet wachten tot de races worden hervat!”

 

 

 

De producten SupQ Nutrition en Morgan Blue Massage zijn het gereedschap van Michel Antoine
De producten SupQ Nutrition en Morgan Blue Massage zijn het gereedschap van Michel Antoine (Klik op de foto’s om onze partners te ontdekken)