Met veel vertrouwen naar de Sarthe

Pas na raadpleging van de fotofinish kon Patrick Müller (Vital Concept) tot winnaar van de Volta Limburg Classic uitgeroepen worden. De Zwitser was een fractie sneller dan Justin Jules. Justin vond het natuurlijk jammer dat hij net naast de overwinning greep, maar toch verliet hij Limburg met een tevreden gevoel omdat het met de conditie goed zit. Hij trekt dan ook met vertrouwen naar de Omloop van de Sarthe.

Justin Jules.Ik heb de Volta Limburg Classic met miniem verschil verloren. Het is jammer, maar het is niet anders. Met het oog op de Omloop van de Sarthe, waarvan ik in 2017 en 2018 de openingsrit gewonnen heb, ben ik wel gerustgesteld. De conditie is goed. De hele ploeg heeft in de Volta Limburg Classic trouwens een uitstekende prestatie geleverd. We waren in alle ontsnappingen betrokken. De hellingen zorgden voor een natuurlijke selectie. In de finale hadden we zelfs het overwicht. Op de voorlaatste helling, op 25 kilometer van de aankomst, ben ik samen met Müller en Hermans weggereden. We reden de hele tijd 30-40 seconden voor het peloton uit en hielden stand. Ik had er vertrouwen in en ik ben zelf de spurt aangegaan, maar ik had weinig grip op de kasseien in de laatste rechte lijn en verloor snelheid waardoor Müller me nog kon kloppen. Iets gelijkaardigs is me in 2017 ook al in Nokere Koerse overkomen. Toen verloor ik in de laatste 200 meter van de Nokereberg 15 plaatsen. De Volta Limburg Classic, die op een lastig parcours gereden wordt, heeft me wel gerustgesteld voor de Sarthe. Ik wil er opnieuw een etappe winnen. Met Eliot Lietaer, die heel sterk aan het rijden is, mikken we op het klassement. Ondanks mijn tweede plaats in Limburg heb ik er dus alle vertrouwen in.”

Uitslagen Volta Limburg