Met de beteren wedijveren

Zaterdag start de Ronde van Oostenrijk. Voor Eliot Lietaerhttps://www.wbca.be/nl/team_member/lietaer-eliot/ is de zevendaagse rittenwedstrijd van eerste categorie een uitgelezen kans om zich in het hooggebergte te bewijzen. Een valpartij in het BK dreigde nog roet in het eten te gooien, maar de gevolgen bleven gelukkig beperkt tot schaafwonden. De klimmer van Wallonie-Bruxelles mikt in Oostenrijk op een dichte ereplaats.

Ten Val (BK). “In het BK kwam ik na 60 kilometer zwaar ten val. Op een smalle weg reed ik in een gleuf en sloeg ik over de kop. Mijn rechterknie werd goed geraakt, maar maandag zat ik alweer op de fiets en de schade valt mee. Ik heb veel schaafwonden, maar binnenin lijkt er niets geraakt te zijn. Gelukkig maar, want met de Ronde van Oostenrijk komt er een heel belangrijke rittenwedstrijd aan. Ik krijg niet vaak echte cols voorgeschoteld en ik kijk er dan ook echt uit naar uit.”

“Mijn vorige doel, de Ronde van België, viel in het water door een valpartij in de Ronde van Limburg, waarbij ik op mijn linkerknie terechtkwam. Dat was een grote ontgoocheling, want als je kijkt naar het niveau, dan was een toptienplaats zeker mogelijk geweest en misschien zelfs een topvijfplaats. In plaats van de Ronde van België heb ik dan de ZLM Tour en Halle-Ingooigem gereden. Dat waren wedstrijden op maat van de spurters, maar ik heb er me wel kunnen klaarstomen de Ronde van Oostenrijk.”

Oostenrijk. “Het deelnemersveld in Oostenrijk valt vrij goed mee. Movistar zal met een sterke ploeg aan de start komen en bij de twee andere WorldTourploegen en de procontinentale ploegen zitten er uiteraard ook nog goede renners, maar als ik honderd procent ben, dan moet ik zeker met de beteren kunnen wedijveren. Na een valpartij is er natuurlijk altijd een beetje twijfel. Het is dus afwachten hoe ik me de eerste dagen voel. Voor mijn valpartij was het mijn ambitie een topvijfplaats in het eindklassement te behalen. De vierde rit en de zesde en laatste rit worden heel belangrijk. De vierde rit komt aan op de Fuscher Törl, een bergpas die deel uitmaakt van de Großglockner Hochalpenstraße, en de slotrit eindigt op de Kitzbüheler Horn.”

Na de Ronde van Oostenrijk rijdt Eliot ook de Ronde van Wallonië. In augustus neemt hij deel aan de Arctic Race of Norway of de Binck Banck Tour.

Selectie Ronde van Oostenrijk