Meer conditie en vertrouwen

Laurens Huys (21) eindigde op een prachtige 7e plek in de koninginnenrit van de ster van Bessèges, waar hij een van de gastheren was tijdens de finale aan de top van de Mont Bouquet.

De neo-prof voelt vertrouwen aan van binnen in het team, waardoor hij zich optimaal kan uitdrukken.

Laurens Huys. “De 4e etappe van de ster van Bessèges was erg moeilijk met een finish op de top van de Mont Bouquet, een heuvel van 4,7 km met een gemiddelde van 9,1%.  Toen in de kopgroep gelonkt werd naar elkaar probeerde ik mijn eigen kaart te spelen. Met mijn licht gewicht ben ik quasi zeker dat ik in staat ben tot dit soort inspanningen in dit soort moeilijkheden.  Dus ik nam het risico. Vier of vijf renners volgden tot de top. Ik ben blij met mijn 7e plaats tijdens deze rit, waarmee ik beloond wordt met een 8e plaats in het algemeen klassement. Het team gaf mij vertrouwen, waarvoor ik dankbaar ben. Het gaf mij de kans om deze rittenkoers “rustig” aan te vatten en mij te concentreren op deze rit.”

Na Bessèges zal Laurens Huys deelnemen aan de Ronde van Murcia en de Classica de Almeria.

Uitslagen Etoile de Bessèges