Ludovic Robeet, gouden ploegmaat

Inside Bingoal-WB

LUDOVIC ROBEET werd geboren te Nijvel op 22 mei 1995. De brabander, zoon van voormalig prof Patrick Robeet, is bezig aan zijn vierde seizoen bij de profs binnen de Bingoal-WB-structuur na 4 seizoenen te in het ontwikkelingsteam (2013-2016). Ontmoeting met een persoon die nauwkeurig, georganiseerd, discreet is en dit met gevoel voor  humor. Nooit bang om zichzelf op te offeren voor zijn team.

 

Eerste jaar fietsen? “Ik heb niet veel herinneringen uit die tijd. Ik fiets al heel lang voor het plezier, op de weg en in veld met de mountainbike.”

Comments van de sportdirecteurs van het ontwikkelingsteam (Color-Code – Biowanze) voor de start van het seizoen 2013. “Ludovic komt van UC Seraing Crabbe-Performance. Hij doet dit jaar mee in de beloften-categorie. We hebben hem gezien bij de juniors waar hij op een comfortabele manier de moeilijke wedstrijden onderging. Hij werd met name 2e in het FCWB-kampioenschap en heeft in 2012 verschillende top-10 plaatsen op zijn naam staan. Hij heeft potentieel en moet het vak leren en blijven hard werken. Ondanks zijn grote omvang moet hij nog steeds zijn spieren ontwikkelen en aan zijn explosiviteit werken. We kunnen van hem een ​​grote vooruitgang verwachten in 2013. Dit is het grote doel van het seizoen. Ludovic is alsook nog steeds een student.”

 

Eerste overwinning? “Ik denk de kersmiskoers te Polleur, als ik het me goed herinner.”

Eerste verrassing? “Zonder twijfel de lange ontsnapping in Parijs-Roubaix 2018 met Jimmy Duquennoy. Ik had nog nooit meegedaan aan een westrijd met zoveel kasseien. Ik hield zo lang mogelijk vast want wilde de finish halen (73e). Mijn overwinning op de Copppi e Bartali in 2019 is ook een geweldige herinnering … ”

Eerste val? “Olala, er zijn er zo veel dat ik het me niet meer kan herinneren … Maar ik had in 2015 een bijna blanco seizoen qua valpartijen na een essentiële operatie om een ​​compartimentsyndroom op de scheenspier te behandelen, waardoor ik snel peesontstekingen had. Dit weerhield me om te fietsen.”

 

 

 

 

 

 

 

Als u niet had gefietst …? “Ik weet het niet. Fietsen is zo’n passie voor mij dat ik geen idee heb wat ik anders zou gedaan hebben.”

De coronavirusperiode? “Mijn dagen lijken een beetje op wintertrainingsdagen: ik sta op, ik ontbijt, ik ga een paar uur  trainen en dan ga ik naar huis, ik rust. Ik begin de volgende dag opnieuw. Het begint lang te worden omdat de motivatie zoek geraakt. De zin om te koersen komt elke dag groter.”

Tuin of bioscoop? ‘Tuin omdat ik buiten moet zijn. ”

 

 

Zee of bergen? “Bergen.”

Sushi of pasta? “Pasta, zonder aarzeling.”

Bier of wijn? “Bier … of champagne!”

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik hou van … “Rijden in een auto … om nergens heen te gaan.”

Ik haat … “Onrustig als het kalm is.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                              SupQ, notre partenaire Nutrition