Lionel Taminiaux op weg naar de top

Bijna dag op dag een jaar geleden was Lionel Taminiaux in de GP Criquielion de snelste in de massaspurt. Toen was hij nog belofte in de opleidingsploeg van Wallonie-Bruxelles. Zaterdag mocht onze neoprof in Cassel de bolletjestrui aantrekken na de koninginnenrit van de Vierdaagse van Duinkerke. De jonge Brabander reed zich zowel vrijdag als zaterdag in de kijker door mee te glippen in de vroege vlucht. Hij timmert gestaag aan de weg omhoog.

Lionel Taminiaux. “Ik moet toegeven dat ik na de ontsnapping van vrijdag niet verwacht had dat ik op zaterdag opnieuw lang in de aanval zou rijden, maar ik kwam in de verleiding om mee te glippen doordat ik in het begin van de wedstrijd in de voorste gelederen zat. De mannen van Jumbo-Visma maakten barrage, maar ik ben naar voren gespurt en het is me gelukt om de kloof op de drie koplopers te dichten. De rit in Cassel is heel mooi, maar met negen beklimmingen van de Casselberg ook heel zwaar. Mijn drie medevluchters lieten me punten sprokkelen voor het bergklassement, want ze wisten dat ik de leiding kon overnemen. Daarvoor doe ik mijn hoed af. Misschien had ik de bolletjestrui vrijdag al kunnen pakken, maar dan had men me op zaterdag in de gaten gehouden. Ik ben verrast, deze trui komt een beetje onverwacht: ik was niet echt in goeden doen tijdens de eerste drie ritten. Na mijn rustperiode kwam ik wedstrijdritme tekort. Het is waar, ik word een beetje een allrounder. Ik kan een spurt naar mijn hand zetten, maar vandaag kon ik ook de bolletjestrui veroveren.”

Uitslagen van de Vierdaagse van Duinkerke