Kenny Molly, de baroudeur

Inside Bingoal-WB

KENNY MOLLY (video) werd geboren op kerstavond in 1996. Als inwoner van Ploegsteert ging hij naar school te Ieper waar hij Wetenschap en Techniek studeerde. Jonge man, zeer joviaal en sympathiek, hij maakte van zijn passie een echte baan, met grote vastberadenheid, moed en hard werk. Kenny trad in 2017 toe tot de WB-structuur. Hij werd prof in 2019. Kort interview met Kenny.

Ontdek de sportive evolutie van Kenny

 

Eerste fiets? ‘Ik kreeg eerst een kinderfiets, een van die fietsen waarmee je heen en weer kunt trappen en heen en weer. Toen ik ouder was, kon ik de fiets van mijn halfbroer krijgen, een “Pro Winner”. Waarmee ik met mijn vrienden kleine uitjes gemaakt heb van 50 kilometer. “

Eerste wedstrijd?Ik ben begonnen als renner in de nieuwelingen categorie. Mijn eerste wedstrijd was het clubkampioenschap in Lendelede, het dorp van mijn grootouders, mijn vader, mijn peetvader. Ik eindigde meteen op een 6e plaats.”

Eerste overwinning? “Ik won de wedstrijd te Moorslede dit reeds in mijn eerste seizoen.”

Eerste trui?Mijn eerste echte trui was een rood-zwarte van mijn toenmalig team DJ Matic Kortrijk. De trots spatte ervan af.”

Eerste geweldige herinnering? “De overstap naar de profs. Maar daarnaast ook mijn 11e plaats op het EK. Alsook mijn ontsnapping in 2019 in Luik-Bastenaken-Luik zet ik in mijn top drie.”

 

Eerste verrassing? “Mijn 11e plaats tijdens het EK.”

Eerste teleurstelling? “La Flèche wallonne 2019 waar ik in slaap viel tijdens dat ik omringd was van de grote kampioenen. Plots liet ik mezelf gaan en verloor ik mijn plek op de Côte d’Ereffe. Een beginnersfout.”

Eerste val? “Gelukkig viel alles mee tijdens mijn eerste val. Maar mijn gebroken schouderblad tijdens de Baloise Belgium Tour in 2019 was mijn eerste – en enige – grote ramp.”

 

 

 

Als de fiets er niet was …?Ik zou natuurlijk hebben gewerkt. Maar ik zou ook sportief bezig zijn.”

Boek, tijdschrift, krant, computer …? “Mijn dag begint altijd op dezelfde manier met de krant op mijn tablet te lezen bij het ontbijt. Dan begint het werk met trainen, fietsen. Maar ik hou van tv, een beetje  playstation spelen en natuurlijk tijd doorbrengen met Inès.”

Tuin of bioscoop? “Inès en ik zijn sinds kort gaan samen maar we hebben geen tuin. Maar geef mij maar buiten, tegen een zwembad zeg ik geen neen.”

Zee of berg? “De zee!”

Sushi of pasta? “Sushi! ”

Bourgogne of Bordeaux? “Over het algemeen hou ik van rode wijn. “

Hond of kat? “Beiden.”

 

 

 

 

 

 

 

I love … “Tijd doorbrengen met Inès. Ik hou van winkelen, koffie drinken, mooie plekken ontdekken, …”

Ik haat … “Geweld, leugens.”