Justin Jules wint!

Justin Jules boekte zijn eerste seizoenszege. Dinsdag toonde hij zich de snelste in de eerste rit van de Omloop van de Sarthe. Na de winst van Kenny Dehaes in de GP van Denain was het de tweede overwinning van het seizoen voor WB-Aqua Protect-Veranclassic. Onze Franse renner had amper een dag om te bekomen van een lastige Ronde van Vlaanderen (102ste) voor hij in de Sarthe opnieuw aan de slag moest. De eerste etappe van de Franse rittenwedstrijd werd geanimeerd door een lange ontsnapping die in de plaatselijke ronden strandde. De wedstrijd eindigde op een massaspurt waarin Justin Jules de Fransman Marc Sarreau (Groupama-FDJ) en de Belg Christophe Noppe (Sport Vlaanderen-Baloise) het nakijken gaf. Justin is meteen ook de eerste leider in het algemeen klassement.

Eerder in 2018 was Justin Jules al 5de geworden in Kuurne-Brussel-Kuurne, 12de in Parijs-Troyes, 28ste in de E3 Harelbeke, 29ste in Gent-Wevelgem en 39ste in Dwars door Vlaanderen.

Justin Jules: “Het was een koude dag. Het regende en er stond veel wind. De vroege vluchters werden in de laatste lokale ronde ingerekend. Op een bepaald ogenblik kregen die vluchters te veel voorsprong en de ploeg heeft van een strook met veel wind gebruikgemaakt om een waaier te trekken. Daardoor schoot het peloton in gang. In de laatste kilometer zaten er twee bochten, een op 400 meter en een op 150 meter van de aankomst. Tussen die twee bochten ben ik aangegaan en ik heb tot op de streep standgehouden. Marc Sarreau kwam net te laat. We hebben het in deze eerste rit goed aangepakt. Ik draag de gele trui en ik denk dat we er mogen in geloven. De rit van woensdag en de rit van vrijdag zullen op een spurt uitdraaien. De rit van donderdag is de zwaarste en die zal ook beslissend zijn, want er is geen tijdrit in deze rittenwedstrijd. Mijn overwinning van dinsdag heeft ons vertrouwen gegeven en we geloven erin. Ikzelf voel de inspanningen van de Ronde van Vlaanderen nog een beetje, maar tegelijk heb ik in deze etappe mijn uitstekende conditie kunnen laten zien. Winnen is altijd leuk.” Justin Jules voert niet alleen het algemeen klassement, maar ook het puntenklassement aan.