Joel Suter heeft zijn Tour du Limousin succesvol afgerond

Onze jonge Zwitserse renner Joel Suter droeg in de derde etappe de gele leiderstrui. Hij tekende twee top-3’s, 3e in de 2e etappe en 3e in de 4e. “Ik wist dat ik in vorm was na het Hageland en de eerste etappe van Limousin”, legt Joel Suter uit. “Het doel van dag 2 was om mijn plaats in het algemeen klassement te behouden. Alles ging goed voor mij en het team heeft me uitstekend geholpen. Hierdoor kon ik uitgerust aan de finale beginnen. In de laatste kilometer trok ik ten aanval maar helaas zat Gaviria me in de weg. 

Toch ben ik erg blij met mijn race en mijn resultaat. “De koninginnenrit was fataal voor onze renner (36ste op 2:07) die zijn gele trui moest overlaten aan de Italiaanse Luca Wackermann. De 4e en laatste etappe zou onze Zwitser opnieuw beter liggen glimlacht de Zwitserse nationale U23 vice-kampioen. Die de laatste rit als 3e eindigde door de sprint van het peloton te winnen achter het duo Alesandro Fideli – Rui Costa. “Ik had problemen door de hitte in de etappe van donderdag en daarom kon ik niet het beste resultaat halen op de laatste klim. In de laatste etappe wilde ik me zoveel mogelijk sparen voor de finale die zwaar was. De benen voelden zeer goed voor de laatste paar kilometers. Goeie plaatsing was nodig daarom dat ik tot op het laatste moment wachtte om een goeie positie te kiezen. Helaas waren Fideli en Costa voor en dus ik sprintte voor de 3e plaats, waarmee ik opnieuw tevreden ben.”

Bob De Cnodder, ploegleider. “Ik had het lokale circuit verkend en heb het Joel voor de start grondig uitgelegd. Hij paste, evenals het hele team, de instructies letterlijk toe. We hadden een snelle start met, in het bijzonder Groupama-FDJ. Doch kon er vijf man ontsnappen die zagen we voorop blijven tot het lokale circuit. Joel spaarde zichzelf, zoals afgesproken, ter voorbereiding op de finale en de tactiek was succesvol. Ik denk zelfs dat, als het peloton terugkeert naar Rui Costa, onze renner de etappe wint. Hij wint in ruil de sprint van het peloton, 5 seconden achter het duo Fedeli-Costa. We kunnen dus tevreden terugblikken naar een goeie Tour du Limousin waar we met Joel een dag de gele trui hadden. Onze jonge Zwitser tekende ook een 3e en een 2e plaats. Veelbelovend voor de toekomst! De rest van het team deed het ook niet onaardig met Laurenz Rex die ten aanval trok. Klein minpuntje is de opgave van Sean met kniepijn na een val eerder in de wedstrijd.”

Rangschikking Tour du Limousin