Jérôme Moureau, mecanicien

Contents

Inside Bingoal-WB

JEROME MOUREAU (video) is een van de essentiële mannen in de technische staf van Bingoal-WB. Hij begint er aan zijn zesde seizoen. Een grote fan van voetbal en meer in het bijzonder van Standard de Liège. Ontmoeting met een vriendelijke jongen, jonge vader en gepassioneerd over zijn werk.

 

Wie is Jérôme Moureau? “Ik ben 28 jaar oud, ik kom uit Soumagne, vlakbij Luik. Ik ben tot op heden 6 jaar bij Bingoal-WB.”

Hoe ben je op de uitgekomen op de fiets? « Ik kom uit een gezin waar fietsen heel gewoon is. Ik doe mee sinds ik zelf een kind was. Zo’n 6 jaar geleden was ik werkloos en kreeg ik de kans om opgeleid te worden als monteur bij Wallonie-Bruxelles. De vooruitgang ging erg goed, de vonk sloeg over en ik ben nog steeds even gemotiveerd. »

Wat is jouw rol in het team? « Ik ben mecanicien. Dus ik zorg voor de voorbereiding en het onderhoud van de fietsen. Buiten het seizoen is het tijd om de fietsen te monteren, groot winterwerk! Tijdens het seizoen, de ochtend voor de race, maak ik de fietsen en wielen klaar voor gans de dag. Het lijkt misschien een detail, maar elke renner heeft zijn voorkeuren voor de bandenspanning. Daarna moet je de reservefietsen op de wagen zetten met respect voor de keuzes van de sportdirecteur. Ons doel is uiteraard dat de renners zonder problemen over de finish komen. Tijdens de race zit ik in de volgauto; Ik moet te allen tijde bereid zijn om in te grijpen in geval van een technisch probleem, een val of een lekke band. Na de wedstrijd is het alles verzamelen en teruggaan naar het hotel. Daar begint de grote schoonmaak en voorbereiding voor de volgende dag. »

Wat zijn de mooiste momenten die je gehad hebt sinds je bij het team kwam? “De overwinning van Ludovic (Robeet) in Coppi Bartali in 2019 was een heel leuk moment omdat Ludo menselijk gezien een buitengewone kerel is die zichzelf opoffert voor iedereen en zijn overwinning deed goed voor zowel het personeel als de renners. Ik heb al een geweldige tijd gehad met de U23 die ook verschillende knappe overwinningen hebben behaald. Het laat hele goede herinneringen achter. “

Wat is Bingoal WB voor jou? ‘We hebben het geluk een zeer familiale structuur te hebben. Er is een zeer goede verstandhouding tussen de stafleden en de renners en dat bevordert het succes. Daarnaast merk ik dat het team van jaar tot jaar evolueert en dat is leuk om te zien. Het is ook goed om renners als Jelle (Vanendert) aan te kunnen trekken omdat het naar mijn mening een meerwaarde is voor het team en zeker voor de neo profs die kunnen profiteren van zijn geweldige ervaring.”

 

Je werkt samen aan het trainingsproject met IFAPME. Enige opmerking? “Ik denk dat het een heel goed initiatief is omdat de baan van wielermecanicien heel andere job is dan die van een monteur in een winkel. Er zijn veel uitstapjes en reizen, die soms lastig kunnen zijn. Het is dus niet voor iedereen eenvoudig en het is al moeilijk genoeg voor een team om gekwalificeerd personeel te vinden. Deze training met het IFAPME is daarom een ​​zeer goede zaak voor zowel het team als voor degenen die eraan deelnemen die we hopen op een dag in onze gelederen te nemen. »

Heb je nog andere passies? “Voetbal. Ik ben een grote fan en vooral supporter van Standard de Liège, mijn hartclub. Maar de sport staat stil tijdens deze crisis … Daarom probeer ik me op andere manieren bezig te houden. Ik had bijvoorbeeld een paar jaar niet op een fiets gereden, dus maakte ik van de gelegenheid gebruik om dit te hernemen. »

 

 

 

 

 

 

 

Kleine les in montage door Jérôme van de Schwalbe Tubeless Pro One band (klik op de foto om de video te zien)

Jérôme’s werktool: onze Ridley Helium SLX 2020 WB-editie (klik op de foto om alle componenten te zien)

De opleiding van fietsmonteur (wedstrijd), een samenwerking van Bingoal-WB – IFAPME, staat open voor iedereen. (Klik op de afbeelding om alles te weten! – Video in ‘t Frans)