ITALIAANS LUIK VOOR PEYSKENS

Dimitri Peyskens trekt naar Italië voor de Trofeo Matteotti (29/08), Memorial Pantani (30/08) en de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. De geplande routes zijn zeer geschikt voor de Brusselaar die met een zeer gemotiveerde Bingoal-WB-groep richting Italie afzakt.

 Tsjechië en Limousin. “Ik kwam met een goed gevoel uit deze twee etappekoersen, ook al had ik pech: derailleurprobleem in Tsjechië in de etappe die mij goed uitkwam en frame kapot in Limousin na de grote collectieve val van de eerste rit. De Tour du Limousin was niettemin een geweldige ervaring voor het team.”

 

 

6 dagen koersen in Italië. “Na Limousin heb ik wat rust genomen. Daarna ben ik terug begonnen met me voor te bereiden op de eerste Italiaanse wedstrijd, de Trofeo Matteotti, die aanstaande zaterdag zal worden betwist. Matteotti en Pantani zijn twee behoorlijk zware races.. Matteotti zijn plaatselijke ronde’s met een klim in het parcours.  De Memorial Pantani is een zwaar parcrous maar de aankomst zelf is vlak. Hopelijk kan ik mezelf tonen in beide wedstrijden. La Coppi e Bartali, waar we in 2019 twee keer wonnen, is ook iets voor mij. De eerste dag is opgedeeld in twee etappes, een sprintersetappe in de ochtend en een ploegentijdrit in de middag, waarbij het belangrijk zal zijn om goed te rijden om in het algemeen klassement een goeie plaats te bemachtigen. De 2e etappe kent verschillende klimmetjes en er zou een kleine groep kunnen voorblijven tot aan de aankomst.  De 3e etappe zal, in tegenstelling tot de andere, voor mij ongekend zijn maar geeft ook een groot hoogteverschil aan. Idem voor de laatste die vorig jaar eindigde met een sprint van ongeveer 30 renners. Ik denk dat we veel kansen zullen krijgen in deze koers, we hebben een zeer sterke groep in Italië.”

 

 

 

 

Klassiekers. “Ik ga meedoen aan de Ronde van Slowakije of de Ronde van Luxemburg ter voorbereiding op de klassiekers. Ik zit in de Ardennengroep maar er is ook de mogelijkheid om, voor de renners die nog “jus” in de benen hebben, de Flandrian klassiekers ook te rijden”