IN VORM VANAF HET SEIZOENSBEGIN

Sean De Bie werkt aan zijn conditie tijdens het teamkamp in Altea (Spanje). Onze renner uit Herentals wil vanaf de start van het seizoen in vorm zijn. Hij heeft zijn affiniteit behouden met het veldrijden, een discipline waar hij nationaal kampioen werd bij de nieuwelingen en een derde stek bemachtigde in het Europees junioren kampioenschap. Hij nam deze winter de start in drie wedstrijden waarin hij zelfvertrouwen heeft opgebouwd voordat hij richting de weg en het komende seizoen trekt.

“Ik heb deze winter drie veldritten gereden”, zei Sean De Bie. “Ik ben blij met mijn prestatie op Zolder, tegen renners die alleen cyclocross rijden, het heeft mijn moraal een boost gegeven. De cross in Bredene was erg zwaar omdat er veel moest worden gelopen, op een zeer zwaar en modderig circuit. Ik geniet van cyclocross, het is leuk en het laat me zien wat ik technisch kan en waar ik sta met de conditie.” Na zijn drie winteruitstapjes keerde Sean resoluut terug de weg op. “Het seizoen 2020 was langer dan normaal en ik nam pas twee weken vrij, zonder fiets, na de laatste wedstrijd. In december ging ik naar Spanje met een paar renners van het team en een paar van de Development-groep. Het is altijd geweldig om de jonge U23ers te ontmoeten. Ik ben tot nu toe niet ziek geworden, wat een heel goed punt is. Maar heb toch wat last gehad van een kleine blessure die mij blokkeerde gedurende enkele dagen. Mijn doel is om heel snel in goede conditie te zijn, want ik weet dat ik rond april steeds last heb van pollenallergie. Ik zou moeten beginnen met het Franse programma. Het is echter moeilijk om een ​​compleet programma te hebben zoals de andere jaren: verschillende races zijn al afgelast vanwege de gezondheidscrisis. Dus ik wil stralen van zodra ik hervat. Ik ga ook mikken op het begin van de zomer, een periode die mij goed uitkomt met onder meer de Ronde van België, de ZLM Tour, Dwars door Het Hageland, het nationaal kampioenschap…”

Sean was het slachtoffer geworden van een ernstig verkeersongeval in mei van 2019, tijdens een trainingskamp in Italië. Zijn revalidatie duurde lang. “Ik denk dat ik weer op mijn niveau ben. Ik heb het afgelopen jaar goed verteert, zonder stress gezien het gebrek aan wedstrijden. Door teamtraining kon ik aan mijn intensiteit werken. Dit alles heeft me in staat gesteld een geweldig seizoen te hebben gehad. Het was lang geleden dat ik zo’n prestatieniveau had gehad. Dus ik kan 2021 met een vat vol vertrouwen aanvatten. Ik hoop dat ik veel wedstrijden kan betwisten.” De groep is in zijn geheel sterker. “We hebben een heel goeie sfeer in de Bingoal-WB-groep. Vooral op sprinterniveau is het team sterker geworden. We hebben een zeer solide groep voor het komende seizoen, met versterkingen als Menten, Dupont, Aniolkowski, Mertz en met jonge mensen die uit onze U23-kern komen. “