In dienst van de ploeg

Terwijl een deel van de ploeg WB-Aqua Protect-Veranclassic de twee Ardennenklassiekers voorgeschoteld krijgt, meer bepaald de Waalse Pijl op woensdag en Luik-Bastenaken-Luik op zondag, staat voor een ander deel de Ronde van Kroatië op het menu. De zesdaagse rittenwedstrijd start dinsdag in Osijek en komt zondag in Zagreb aan. In de ‘Kroatische’ selectie zitten meerdere renners die aan Parijs-Roubaix deelgenomen hebben: Kenny Dehaes, Jimmy Duquennoy, Julien Stassen, Ludwig De Winter, Alex Kirsch en Ludovic Robeet, die in de Hel van het Noorden samen met Duquennoy in de aanval trok. Neoprof Franklin Six vervolledigt de ploeg.

Ludovic Robeet. “Na Parijs-Roubaix ben ik nog gestart in de Brabantse Pijl, die in mijn streek afgewerkt wordt, maar ik had niet echt goede benen. Ik heb zoals altijd mijn werk voor de ploeg gedaan, maar na 130 kilometer ben ik afgestapt. Daarna heb ik zoveel mogelijk gerust met het oog op de Ronde van Kroatië, de langste rittenwedstrijd uit mijn carrière op de Ronde van Turkije van vorig jaar na. De meeste ploegmaten die aan de start komen, hebben ook Parijs-Roubaix gereden en we praten er nog over, net zoals over alle andere wedstrijden waarin er een en ander gebeurd is. Het is mijn eerste deelname aan de Ronde van Kroatië. Twee ritten, waaronder de eerste, zijn op maat van de spurters gesneden en dat is dus in het voordeel van Kenny Dehaes. Mijn opdracht is de ploeg te blijven helpen. Ik bekijk het rit per rit. Ik ben blij dat ik in de selectie zit en ik heb zin om er iets van te maken!”

Selectie Tour of Croatia