In de aanval

Door een hardnekkige bronchitis moest Antoine Warnier de eerste wedstrijden van het seizoen noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Ondertussen is de renner van WB-Aqua Protect-Varanclassic opnieuw fit. Hij hervatte de competitie in de Volta Limburg en reed zich meteen in de kijker. Hij maakte deel uit van de kopgroep en behaalde een veelbelovende 7de plaats. Na de Omloop van de Sarthe en de Brabantse Pijl wil hij zijn stijgende conditie op zijn trainingsparcours etaleren, woensdag in de Waalse Pijl en zondag in Luik-Bastenaken-Luik.

Antoine Warnier. “Het goede gevoel komt beetje bij beetje terug. Een aanslepende infectie speelde me flink parten. Het duurde lang voor ik genezen was. Ik ben nog niet in topvorm, maar mijn prestaties in de Volta Limburg en in de Omloop van de Sarthe waren hoopgevend. In de Brabantse Pijl (dnf) daarentegen ging het iets minder goed. Ik was wel mee in de vroege ontsnapping, maar ik moet toegeven dat ik niet mijn beste dag had. In de komende Ardennenklassiekers is mijn doel meespringen in ontsnappingen en zo lang mogelijk volgen. En als ik echt goede benen heb, waarom niet proberen aan te klampen bij de toppers in de finale? Ik weet echter dat het niveau in de WorldTour heel hoog ligt en dat ik realistisch moet blijven met al die grote ploegen aan de ploeg.

Selectie Flèche Wallonne