“IK WIL NIET LATEN LIGGEN”

Boris Vallée – Inside Bingoal-WB

Boris Vallée (26) trad in 2020 toe tot de gelederen van BingoalWB. De renner uit Luik, gouden medaillewinnaar op de Olympische Jeugdspelen in 2010, kende zijn opleiding in onze structuur (Idemasport / Colour Code – Biowanze) dit in 2012 en 2013 voordat hij professional werd bij Lotto-Soudal (2014-2015). Daarna bracht hij twee jaar door bij het Franse team Fortuneo (2016-2017) en twee jaar bij Wanty – Groupe Gobert (2018-2019). Onze sprinter heeft onder meer een overwinning behaald in de Tour of Taihu Lake in 2018, een etappesucces in de ronde van Wallonie (2016) en bij de GP Criquielion (2013), een 2e plaats bij de GP van Denain (2015) . Boris werd in 2020 6e in GP Monseré (Bingoal Cycling Cup) en 36e in Kuurne-Brussel-Kuurne na een lange vlucht tot diep in de finale. Boris behield het vertrouwen dat hem aan het begin van het seizoen van brandstof bezorgde.

 

fiets? “Mijn eerste racefiets was een Giant die ik van mijn broer kreeg.”

Eerste trui? “Een blauwe, van de Crabbe Chevigny-club.”

Eerste verrassing? “Ik heb Eddy Merckx ontmoet op een podium in de Tour de France, toen ik klein was.”

Eerste teleurstelling? “Het feit dat ik niet kon deelnemen aan het Belgisch kampioenschap omdat ik in een Vlaamse club zat.”

Als het niet voor de fiets was geweest? ‘Ik zou zeker voetballen voor het plezier. En zou op programmeergebied hebben gewerkt.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boeken, tuin, bioscoop, natuur, zee, bergen?Ik hou meer van een stripboek, ik hou van cinema, ik hou van de bergen.”

Sushi, pasta …? “Zelfgemaakte sushi!”

 

 

 

 

We leven in een ongekende situatie … Bezorgd? Concentratie? “Ik heb meteen een routine opgezet om mezelf in een goede fysieke conditie te houden. We moesten concurrentie negeren, werken aan een andere trainingslogica. Een concurrent zonder concurrentie, een fenomeen dat niet eenvoudig te managen is. “We hebben het geluk dat we in België tijdens de opsluiting op de weg kunnen blijven rijden en ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om veel uithoudingsvermogen te trainen. Door de quarantaine kon ik ook tijd met mijn gezin doorbrengen, in het huis werken … Ondanks deze periode van opsluiting behield ik al het vertrouwen dat ik aan het begin van het seizoen had. Mijn introductie was succesvol. Ik kan niet wachten om terug te keren naar de competitie. Ik heb activa om te spelen en ik wil niets opgeven!”

 

Resultaten van Boris